Paul Gilbert predstavlja video cepetavega studijskega jama skladbe “Hello North Dakota!”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 30

Paul Gilbert, ikonski virtuoz vseh kitarskih virtuozov širše galaksije, ki je prav danes izdal svoj novi studijski album “Werewolves of Portland” (založba The Players Club), predstavlja posebno podaljšano vokalno verzijo jama skladbe Hello North Dakota!, v kateri ne manjka radostnega cepetanja z nogami in ostalih šegavih manevrov Paulovega afnanja s katerim že kar pregovorno zabava svojo publiko, v prvi vrsti pa seveda najprej sebe. Ta skladba je na CD-ju oziroma vinilu posneta v kompletno drugačni, to je instrumentalni verziji, z njo pa se odpira novi album.

Gilbert torej ne bi bil Gilbert, če ne bi nenehno iskal različne strategije britja norcev iz samega sebe. Tako je današnji veliki dan, ko je izšel novi album, proslavil s posebnim videom skoraj deset minutne verzije te skladbe, v katerem pa lahko dobite neposredni uvid kako Paul markira svoje demo posnetke (ogrodja skladb) z momljanjem. to momljanje imenuje Paul seveda, kot petje, a to je debata za kdaj drugič. Na podlagi takšnega pristopa se potem rojevajo kitarske linije oziroma melodije, s katerimi Paul nadomesti vokal, ko posname končno instrumentalno verzijo, ki je namenjena za album.

Preostale podrobnosti vezane na novi studijski album Paula Gilberta lahko preverite TUKAJ.

Na fotografiji: Paul Gilbert med svojim samostojnim nastopom 7. 10. 2019, v ljubljanskem Orto baru (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki