Loudness z jubilejnim ponatisom “Soldier Of Fortune” albuma!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 163

Loundess, znamenite japonske heavy metal legende, bodo 23. 9. 2020 poskrbeli za ponatis svojega albuma “Soldier Of Fortune”. Ta je v letošnjem letu napolnil okroglih 30 let, ki so se bliskovito in naglo obrnila od dne njegovega originalnega izida.

Ponatis bo dostopen na Japonskem 23. 9. 2020 in bo na razpolago v razširjeni različici. Vseboval bo namreč verzije skladb v surovem miksu, neizdane demo posnetke, glasbeni video za skladbo “You Shook Me”, koncertni posnetek, ki ga je predvajala japonska televizija in na katerem je leta 2015 nastopil na tem koncertu skupine v sklopu japonskega Loud Park festivala ameriški vokalist Michael Vescera, ki je sicer prispeval vokal na album “Soldier of Fortune”. Za ta dogodek so se Loudness preimenovali v Soldier of Fortune, v set listo pa vpeli le material, ki so ga posneli in izdali v obdobju, ko je bil Vescera njihov stalni vokalist. Spodaj lahko preverite video.

Na prvem izmed štirih CD-jev ponatisa albuma, se bo nahajal originalni studijski album “Soldier of Fortune”, ki je ob tej priložnosti dočakal zvočno osvežitev. Album je remasteriziral Chris Bellman v losangeleškem studiu Burnie Grundman.

CD-ja s surovimi posnetki in demo posnetki, torej CD 2 in CD 3, je masterizirial Ryuichi Tanaka v tokijskem studiu Warner Music Mastering.

Seznam skladb na jubilejnem ponatisu albuma “Soldier Of Fortune” se glasi: CD 1.:
01. Soldier Of Fortune
02. You Shook Me
03. Danger Of Love
04. Twenty-Five Days From Home
05. Red Light Shooter
06. Running For Cover
07. Lost Without Your Love
08. Faces In The Fire
09. Long After Midnight
10. Demon Disease

CD 2.:
01. Soldier Of Fortune (Rough Mix)
02. You Shook Me (Rough Mix)
03. Danger Of Love (Rough Mix)
04. Twenty-Five Days From Home (Rough Mix)
05. Red Light Shooter (Rough Mix)
06. Running For Cover (Rough Mix)
07. Lost Without Your Love (Rough Mix)
08. Faces In The Fire (Rough Mix)
09. Long After Midnight (Rough Mix)
10. Demon Disease (Rough Mix)
11. Soldier Of Fortune (Karaoke)
12. You Shook Me (Karaoke)
13. Running For Cover (Karaoke)
14. Lost Without Your Love (Karaoke)
15. Long After Midnight (Karaoke)

CD 3.:
01. Faces In The Fire (Unreleased Demo)
02. Lost Without Your Love (Unreleased Demo)
03. Love Toys (Unreleased Demo)
04. Un-Released 3 (Unreleased Demo)
05. Twenty-Five Days From Home (Unreleased Demo)
06. Soldier Of Fortune (Unreleased Demo)
07. Un-Released 4 (Unreleased Demo)
08. Red Light Shooter (Unreleased Demo)
09. Un-Released 3-Pre Production (Drums By Ampan) (Unreleased Demo)
10. Un-Released 4-Pre Production (Drums by Dragon) (Unreleased Demo)

CD 4.:
01. You Shook Me (Music Video)
02. You Shook Me (1989 Appearance On NHK’s “Just Pop Up” Television Show)
03. Faces In The Fire (1989 Appearance On NHK’s “Just Pop Up” Television Show)
04. Never Again (Live At Loud Park 2015 Festival)
05. Soldier Of Fortune (Live At Loud Park 2015 Festival)

Michael Vescera se je pridružil Loudness leta 1988 potem, ko je skupina odslovila svojega originalnega vokalista Minorua Niiharo. Niihara je del postave Loudness tudi danes, potem ko se je skupini znova pridružil leta 2001.

S priključitvijo Michaela Vescere, je skupina želela osvojiti ameriški in evropski trg. Tako so Loudness posneli leta 1989 album “Soldier Of Fortune”, temu pa je sledil še en album z Vescero v postavi in sicer “On the Prowl”, ki je izšel leta 1991. Sodelovanje žal ni obrodilo želenih sadov, prav tako pa so Loudness pričeli izgubljati priljubljenost pred domačo publiko. Tako je Vescera izstopil iz članskih vrst skupine med ameriškim delom turneje leta 1991 in se leta 1993 priključil Yngwie J. Malmsteenu. Pri Loudness ga je zamenjal EZO vokalist Masaki Yamada.

Vescera je nase prvič opozoril pri osemnajstih letih, ko se je preizkusil v vlogi pevca skupine Obsession. Sicer gre za klasično urjenega pianista, ki pa se je odločil za pevsko kariero. V novem času, si je Vescera pridobil spoštovanje tudi kot producent ter zvočni inženir. Poseduje namreč svoj studio The Toy Room, ki je bil vrsto let lociran v hribovitem predelu Connecticuta, v bližini New Yorka, kasneje pa ga je Vescera preselil v Nashville, kjer se še danes preizkuša v vlogi producenta.

Michael Vescera je še vedno aktiven tudi kot pevec. Še vedno poje pri Obsession, kot tudi pri senzacionalnih Animetal USA, ki so ameriška verzija projekta Animetal. Gre za skupino, v kateri igrajo japonski heavy metal glasbeniki, specializirani na izvedbo predelav, ki so uporabljene za glasbeno podlago v popularnih japonskih “tokusatsu” televizijskih akcijskih nanizankah oziroma animiranih akcijskih filmih.

Na fotografiji: Vokalist Minoru Niihara med nastopom Loudness 14. 7. 2018 v sklopu nemškega festivala Bang Your Head!!! v mestu Balingen (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki