Manowar so izdali digitalni EP “The Revenge of Odysseus (Highlights)”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2010
0 39

Manowar, ‘neomahljivi heavy metalski botri oziroma kleparji Kromovega srda in pogroma’, so pravkar izdali novi digitalni EP z naslovom “The Revenge Of Odysseus (Highlights)”. EP je izšel pri založbi Magic Circle Entertainment, ki je v lasti skupine.

Za ta projekt, ki bazira na znameniti zgodbi kot delu grške mitologije – o čemer je nekoč davno, davno tega, ‘jasnovidno’ opeval že znameniti Homer v svoji ‘Odiseji’, so ‘voščeni Konani jekla’ privabili k sodelovanju očeta in sina Kostasa in Konstantinosa Kazakosa iz Aten. Za to priložnost je veliki poglavar skupine Manowar basist Joey DeMaio – za katerega je Kostas ‘grški Orson Welles’, osebno odpotoval v Atene, kjer je prisostvoval snemanju naracij oziroma dialoga med očetom in sinom. Kostas je sicer obče znan v Grčiji, saj je s svojim glasom sodeloval v mnogih filmih, prav tako pa velja za izpopolnjenega gledališkega igralca, pa tudi pisca. Skupaj s sinom Konstantinosom, ki je prav tako talentiran gledališki igralec, sta za novi Manowar EP uprizorila ganljiv dialog med Odisejem in njegovim sinom Telemahom.

Dialog je bil opravljen namerno v starogrškem jeziku, da bi se skupina kar se da približala avtentičnosti posnetka in zgodbe. Prevod v angleški jezik je opravil Sakis Tolis, sicer vodja legendarnih grških black metalcev Rotting Christ.

Seznam materiala na EP-ju “The Revenge Of Odysseus (Highlights)”:
01. Athena’s Theme (00:57)
02. Telemachus – Part I (with Konstantinos Kazakos and Sakis Tolis) (Ancient Greek) (02:42)
03. Where Eagles Fly (with Chiara Tricarico) (03:27)
04. Odysseus and Calypso – The Island of Ogygia (with Kostas Kazakos) (Ancient Greek) (00:45)
05. Immortal

V začetku letošnjega junija so Manowar oznanili novega člana skupine, to je bobnarja Davea Chadricka.

Prihajajoča Manowar turneja “Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour ’22/’23” bo slavila 40. let neprekinjenega delovanja skupine, Manowar pa se bodo v repertoarju osredotočali na izvedbo štirih vidnejših albumov kariere: “Battle Hymns” (40. obletnica), “Fighting The World” (35. obletnica), “The Triumph Of Steel” (30. obletnica) in “Warriors Of The World” (20. obletnica).

Več o Manowar:
www.youtube.com/manowarband
https://instagram.com/manowarband_off…
https://facebook.com/manowar
https://twitter.com/manowar
http://manowar.com

Na fotografiji: Vokalist Eric Adams med nastopom Manowar 11. 7. 2010 v sklopu Magic Circle festivala pri tolminskem sotočju (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo festivala lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki