“Pink Floyd – The Animals Tour – A Visual History” – nova knjiga

0 85

Pink Floyd bodo deležni še ene knjižne dokumentacije, ki se nanaša na obdobje njihovega desetega albuma “Animals” (1977) ter takratne turneje.

Knjiga se imenuje Pink Floyd – The Animals Tour – A Visual History avtorja Glenna Poveya bo objavljena pri založbi Apples And Oranges Publishing 1. 8. 2022. Isti avtor je nedavna objavil tudi izid knjige “Pink Floyd In North America 1966-1983”, ki se posveča karieri skupine onkraj atlantske luže in je napovedana za 23. 9. 2022, pri založbi Wymer Publishing.

Album “Animals” nosi posebno mesto v diskografiji skupine. Njegova glasbena vsebina deluje kot antiteza vsega, kar je skupina posnela in izdala prej. Gre za izrazito bolščav, neposreden in glasen, mestoma že skoraj nebrzdan hard rock in punk rock album, ki pa ga krasi posebej slikovita kitarska predstava Davida Gilmourja, ter posebej prodorna poezija Rogerja Watersa.

Spektakularna turneja, posvečena promociji albuma “Animal”, ki se je odvila skozi prvo polovico leta 1977, se je sklenila grenko. Z veliko napetostjo med člani skupine, ki so se kot osebnosti vse bolj razhajali, še posebej pa je izstopala Watersova naraščajoča netoleranca do privržencev skupine, njegov prezir in zmerjanje, kar je kulminiralo na zadnjem koncertu turneje, ko so Pink Floyd zaigrali v kanadskem Montrealu, kjer je Waters celo pljunil enega od obiskovalcev koncerta. Ta dogodek, pa je nekako hkrati nakazal kakšna bo tematika naslednjega, se pravi “The Wall” albuma, ki je izšel dve leti kasneje.

Knjigo “Pink Floyd – The Animals Tour – A Visual History” je že mogoče prednaročiti.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki