Whitesnake zaskrbljeni zaradi zdravstvenih težav kitarista Reba Beacha!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 186

Whitesnake, zlasti pa privrženci skupine, izražajo veliko skrb nad trenutnim zdravstvenim stanjem Whitesnake kitarista Reba Beacha, ki je na aktualnih terminih evropske turneje, že izpustil ducat zaporednih koncertov.

Beach je do tega dne na trenutni Whitesnake turneji, ki se je začela v začetku maja v irskem Dublinu, tako že manjkal na sledečih koncertnih terminih: 14. 6. 2022 (Praga, Češka Republika), 17. 6. 2022 (Graspop Metal Meeting, Dessel, Belgija), 19. 6. 2022 (München, Nemčija), 21. 6. 2022 (Zürich, Švica).

Spodaj lahko preverite enega izmed nedavnih ‘tweetov’ s strani Beachovega Whitesnake tovariša Joela Hoekstre. Iz podanega ‘tweeta’ je mogoče razbrati, da je Hoekstra ob ‘neljubih pripetljajih’, ko ni z njim Beacha na odru, pahnjen tudi v kritje tistih solaž, za katere je pri Whitesnake sicer zadolžen Reb Beach.

Reb Beach velja za enega gigantov kitarske igre hard rocka osemdesetih in začetka devetdesetih. Svojo reputacijo je gradil vse od so-ustanovitve glam metal legend Winger, ob članstvu v Whitesnake, pa je znan tudi po sodelovanju z Dokken, Night Ranger, Alice Cooper ter projektu Black Swan, v katerem so z Beachem še: Jeff Pilson, Robin McAuley ter Matt Starr. Svoj studijski prvenec “Masquerade” je izdal leta 2002.

Po združitvi Winger v prvih letih novega milenija, je Reb prestregel novico, da išče David Coverdale novega kitarista. Tako je leta 2003 stopil v kontakt z ikonskim vokalistom in postal novi Whitesnake kitarist, z Whitesnake pa je do tega dne opravil množico turnej po svetu ter posnel albume  “Good To Be Bad”, “Forevermore”, “The Purple Album” in aktualnega “Flesh & Blood” (2019, RockLine recenzija).

Reb Beach je svoj instrumentalni solo album “A View From The Inside” (RockLine recenzija), izdal novembra 2020, pri založbi Frontiers Music Srl., v načrtu pa je tudi izid novega Winger albuma.

Na fotografiji: Reb Beach med nastopom Whitesnake na prizorišču ŠRC Šalata sredi hrvaške prestolnice, Zagreba, 3. 7. 2019 (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki