Find Me: Lightning In a Bottle

0 94

Založba: Frontiers Music Srl.
Datum izida: 11. 3. 2022
Produkcija: Daniel Flores
Dolžina albuma: 47.52 min
Zvrst: AOR/Melodic Rock
Ocena: 8.0/10


Find Me, melodičnorockovski in AOR revival projekt, za katerim stojita vokalist Robbie Leblanc (Blanc Faces, ex-Fury) in švedski multi-instrumentalist in producent Daniel Flores (The Murder Of My Sweet), se vrača z novim albumom nekoliko hecnega naziva »Lightning In A Bottle«. Gre za četrti studisjki album projekta, kateremu daje glavno vzpodbudo italijanska založba Frontiers Music Srl., ki na nek način skrbi, da spretne komponistične vrline obeh akterjev projekta, ter vokalni talent Robbieja LeBlanca, tudi v zrelejši eri njegovega glasbenega udejstvovanja, ne ostaja prezrt.

Glasbena usmeritev novega albuma sledi predhodniku »Angels In Blue«, ki je izšel leta 2019. Torej AOR revival, ki bo všeč nostalgikom osemdesetih, pa tudi mlajšim privržencem melodičnega pristopa v rocku oziroma hard rocka, ki dolguje največ zahvale za navdih, nad časi komercialne navezanosti rocka na pop skozi osemdeseta, na čimer v osnovi bazira danes arhaični žanr AOR glasbe.

Flores, izvorno sicer bobnar – nemara se ga kdo spomni še iz časov odličnih, a krivično prezrtih švedskih progresivnih metalcev Mind’s Eye, dokazuje tudi na tem Find Me albumu multi-instrumentalno talentiranost. Glavnino vsebine novega Find ME albuma so sicer skomponirali: Kristian Fyhr, Pete Alpenborg,  Ulrick Lönnqvist, Marco Sfogli, Gui Oliver, večino drobnarij aranžiranja, pa je v finalizaciji točk neobhodno preverjal seveda Alessandro Del Vecchio. Dva komada (Diana, Give My Heart) pa so prispevali člani švedske hard rock skupine Titan. Glede sloga, bi moral biti novi album projekta všečen mdr. tudi ljubiteljem W.E.T., Palace, Work Of Art, Houston, Memoria Avenue, First Signal,… Kar pomeni da gre v produkcijskem smislu za posodobljeno oziroma učinkovito aktualizirano spogledovanje z zapuščino AOR glasbe osemdesetih.

LeBlanc ne razočara s svojim vokalnim dometom ter barvitostjo, ki je na moč všečna žanrskemu polju v katerem operirajo Find Me. Legendarni vokalist, ohranja tudi v zrelih letih širok razpon in brez večjih težav premaguje tudi najzahtevnejše trenutke, ko je treba prenašati vokalno moč iz srednjih ter višjih leg, v najvišje.

Na albumu je vzpostavljeno všečno produkcijsko ravnovesje med instrumenti ter vešče poglobljeno kontrastiranje, tako da je zvočna slika albuma spretno izkoriščena. Se pa čuti, da na albumu ne sodeluje noben ‘v nebo vpijoč kitarski virtuoz’, saj je edina stvar, ki jo gre na albumu pogrešati, nekaj več živahnosti s strani kitarskega vložka, kar leti zlasti na rovaš oropanosti komponent kitarskega soliranja, kot tudi dodajanja harmoničnih okraskov. V tem oziru se aranžiranje albuma skoraj nekoliko pretirano  zanaša na aranžiranje sintetizatorjev in v občem klaviatur.

V celokupnem seštevku vzdržuje tudi »Lightning In a Bottle« konsistenco predhodnih štirih albumov, prinaša všečno razgibanje in dinamiko, četudi ne more več v ničemer presenečati. Zadovoljil bo zagotovo peščico najbolj zagrizenih AOR podpornikov. V osnovi gre (znova) za zelo kvaliteten, ultra-muzikalen in pompozno nalezljiv album projekta, ki potrjuje da Flores in LeBlanc, pa četudi vsak na svoji strani Atlantskega oceana, vedno znova zelo dobro funkcionirata skupaj.

Saj res. Potrebno je izpostaviti, da je skladba Far From Over priredba izvirnika, ki sta ga skupaj napisala Frank Stallone in Vince DiCola. Izvirna verzija te skladbe je bila uporabljena za del glasbene podlage filma »Stayin’ Alive« iz leta 1983. Na Find Me verziji gostuje na klaviaturah Vinde DiCola osebno.

Avtor: Aleš Podbrežnik


Seznam skladb:
1. Survive
2. Far From Over
3. Sail Away
4. Back To You
5. Diana
6. Distant Echoes
7. Remember (It’s Me)
8. You And I
9. Under A Bad Sign
10. Give My Heart
11. On The Run

Zasedba:
Robbie Lablanc – vokal, spremljevalni vokal
Daniel Flores – bobni, bas kitara, kitara, klaviature

Sodelujoči glasbeniki:
Angelica Rylin – spremljevalni vokal na skladbi št. 2
Michael Palace – kitara na skladbi št. 2
Vince DiCola – klaviature na skladbi št. 2
Rolf Pilotti – klaviature
Johny Trobro – bas kitara
Fernando San Martin – tolkala


https://open.spotify.com/album/4Q83LJm00UZtoox2WHx1Xa
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki