Marillion predstavljajo orkestralno verzijo skladbe “Fantastic Place”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 195

Marillion, britanski guruji kovanja najimenitnejših glasbenih vsebin art rocka in neoprogresivnega rocka, predstavljajo po prenovljeni različici njihove klasike Estonia (video), tudi drugo! To pot so izbrali “Marbles” (2004) skladbo Fantastic Place, ki so jo prav tako preoblekli v orkestralne aranžmaje in ji kot takšni, lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Ta verzija skladbe Fantastic Place, kot tudi nova verzija omenjene Estonia, bosta del prihajajoče nove izdaje skupine imenovane “With Friends From The Orchestra”, ki so jo Steve Hogarth in ekipa pred časom posneli z godalnim kvartetom In Praise Of Folly.

Ta prihajajoči novi Marillion dokument bo torej sestavljen v celoti iz predelav Marillion klasik, ki bodo tako prejele orkestralno preobleko! Dostopen bo kot CD, dvojni vinil, količinsko omejeni dvojni (barvni) vinil, prav tako pa bo dostopen na vseh digitalnih platformah in sicer od 29.11.2019 dalje, ko ga bo uradno izdala založba earMusic.

Orkestralne aranžmaje je k skladbam prispeval Michael Hunter, Marillion pa so za ” With Friends From The Orchestra”, posneli približno 80. minut materiala in sicer v studiu Real World ter v družbi godalnega kvarteta In Praise Of Folly, flavtistke Emme Halnan in nadarjenega rogista Sama Morrisa.

Marillion bodo v sklopu aktualne turneje na kateri sodelujejo z godalnim kvartetom In Praise Of Folly, nastopili v petek 13.12.2019 tudi v italijanski Padovi. Več podrobnosti v zvezi s tem najdete TUKAJ!

Na fotografiji: Steve Hogarth med nastopom Marillion dne 05.12.2018, v dunajskem Gasometru (Avstrija) – RockLine fotoarhiv 2006-2019, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki