Mark Knopfler je izdal svoj deveti solo studijski album z naslovom ‘Down The Road Wherever’

0 300

Novi album ‘Down The Road Wherever’ prinaša 14 novih pesmi. Navdih zanje je Mark Knopfler dobil vsepovsod, med drugim tudi v svojih zgodnjih dneh v Deptfordu z Dire Straits. Mark ima pesniški dar, da v svoja besedila vpelje detajle in s svojim toplim glasom ter kitaro ustvari pesmi, ki jemljejo dih in vznemirjajo.

“’Down The Road Wherever’ je verz iz pesmi ‘One Song At A Time.’ Prijatelj Chet Atkins mi je nekoč povedal, da se je iz revščine izkopal z eno pesmijo naenkrat in to je ostalo v mojih mislih. Prišel sem do starosti, ko sem v življenju napisal že kar nekaj pesmi. ‘Down The Road Wherever’ se zdi kot nekaj, kar sem vedno počel,” je povedal Mark Knopfler.

Knopfler je za ustvarjanje albuma izbral glasbenike, s katerimi sodeluje že več let. Spodbudil jih je, da so materialu dodali svoj pečat, a pri tem ohranili bistvo vsake pesmi. Pri produkciji albuma je Knopflerju pomagalGuy Fletcher. Album je bil posnet v londonskih British Grove Studios. Bend sestavljajo Mark Knopfler, Jim Cox, Guy Fletcher, Nigel Hitchcock, Tom Walsh, John McCusker, Mike McGoldrick, Glenn Worf, Ian ‘Ianto’ Thomas in Danny Cummings. Pridružili so se jim tudi Richard Bennett, Robbie McIntosh in Trevor Mires, spremljevalne vokale pa so dodali Imelda May, Kris Drever, Lance Ellington, Beverley Skeete in Katie Kissoon.

Vse pesmi je napisal Mark Knopfler (z izjemo ‘Just A Boy Away From Home’, pri kateri si zasluge deli z Rodgersem and Hammersteinom, saj v pesmi uporabi delček himne navijačev nogometnega kluba Liverpool ‘You’ll Never Walk Alone’).

Mark Knopfler je predhodno izdal že 8 solo albumov. Kot producent je poskrbel za svoje albume in tudi za albume drugih izvajalcev, kot sta Bob Dylan in Randy Newman. Leta 2012 je prejel prestižno nagrado Ivor Novello za življenjske dosežke.

Seznam skladb na albumu:

 1. Trapper Man (06:01)
 2. Back On The Dancefloor (05:30)
 3. Nobody’s Child (04:16)
 4. Just A Boy Away From Home (05:12)
 5. When You Leave Me (04:12)
 6. Good On You Son (05:37)
 7. My Bacon Roll (05:35)
 8. Nobody Does That (05:15)
 9. Drovers’ Road (05:05)
 10. One Song At A Time (06:17)
 11. Floating Away (05:03)
 12. Slow Learner (04:34)
 13. Heavy Up (06:00)
 14. Matchstick Man (02:54)

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki