Našpičeni indie rockerji Smoking Cactus s surf – punk – rock songom “Busted”

Smoking Cactus 2024 (press/promo)
0 74

Smoking Cactus je petčlanska indie rock skupina iz Gorenjske, ki jo sestavljajo Jan Čurin (glavni vokal, ritem kitara), Tadej Pernuš (lead kitara), Urban Leskovar (bas), Aleš Kozelj (bobni) in Žan Kelih (klaviature). Začetki kaktusov segajo v leto 2017, ko se je Janu in Tadeju na plaži v Llorret de Maru prvič utrnila ideja o skupnem muziciranju.

Nebo je bilo ob tej priložnosti posejano z oblaki, ki so ob sončnem zahodu sevali v skrivnostih rožnatih in vijoličnih odtenkih. Na tem ozadju je nedolžna ideja o ustanovitvi skupine dobila konkretnejše obrise. Prva zasedba je kmalu zaživela, Cactusi pa so se, zasanjani in naivno blaženi, odpravili na dolgo pot, ki so jo zaznamovala naporna leta glasbenega zorenja.

14-komadni dolgometražni album z naslovom Warm winters with rockabilly mermaids na obzorju.

Po več kot sedmih letih je ta cilj končno na obzorju; Smoking Cactus so trenutno sredi snemanja konceptualnega albuma, člani pa so se v indie duhu odločili, da ga bodo večinsko posneli in zmiksali kar sami. Pri snemanju bobnov so se obrnili na Alena Fekonjo, zvočne valove kitar in bas kitare, ki so se razlegali po njihovih spalnicah, pa je dokončno oblikoval master Boštjana Koširja. Busted je prvi singel iz prihajajočega albuma, Warm winters with rockabilly mermaids, datum izida tega mini albuma pa zaenkrat ostaja skrivnost.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki