New Horizon (ft. Jona Tee & Erik Grönwall) predstavljajo single in video “Stronger Than Steel”

Eric Philippe 2021
0 110

New Horizon je nov, skupni glasbeni projekt, v katerem sta združila moči dva odlična švedska glasbenika in bivša člana zasedbe H.E.A.T.! To sta vokalist Erik Grönwall in komponist, producent ter multi-instrumentalist Jona Tee. New Horizon so v osnovi zasnovani power metalsko.

Željo po formaciji skupine, kot je New Horizon, je že dolgo časa gojil Jona Tee, ki je vse od otroštva velik privrženec skupin, kot mdr.: Iron Maiden, Helloween, Hammerfall, Manowar in Edguy. Od nekdaj je sanjaril o tem, da bo nekega dne tudi sam ustvarjal svoje lastne powermetalske koračnice in himne.

Jona Tee pravi, da je zvok New Horizon ‘mešanica klasičnega power metala in heavy metala z dotikom 21. stoletja’.

Erik Grönwall dodaja: “Za naju oba je bilo povsem samoumevno, da po izstopu iz H.E.A.T., nadaljujeva skupaj glasbeno kariero. Celo desetletje sva v glasbenem poslu preživela skupaj in opravila enormno število turnej. Jona je dejansko na nek način moj brat, moja kri, New Horizon pa bo tako za naju oba katalist, preko katerega bova snemala odličen metal in se skupaj zabavala.”

Duo se trenutno ukvarja z delom na materialu za studijski prvenec “Gate Of The Gods”, ki bo izšel 11. 3. 2022, in sicer pri italijanski založbi Frontiers Music Srl. Na albumu sodelujejo še sledeči glasbeniki: Robban Bäck (Mustasch), Sam Totman (DragonForce), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls) in Laucha Figueroa.

Spodaj je na voljo že drugi single (in video) za skladbo Stronger Than Steel. New Horizon so konec novembra 2021 predstavili prvi single za skladbo We Unite (spodaj).

Seznam skladb na albumu “Gate Of The Gods”, ki ga lahko že prednaročite, je sledeč:
1. A New Horizon (Intro)
2. We Unite
3. Stronger Than Steel
4. Cry For Freedom
5. Call Of The Underground
6. Stardust
7. Event Horizon
8. The End Of All
9. Fearless
10. Gate Of The Gods

Dolžina albuma znaša: 49.40 min!

New Horizon lahko prestrežete na naslednjih povezavah:
https://newhorizon.se/
https://www.facebook.com/newhorizonworld
https://www.instagram.com/newhorizonworld/
https://www.facebook.com/erikgronwall
https://www.instagram.com/erikgronwall/
https://www.facebook.com/Jona-Tee-209564976309098
https://www.instagram.com/jonatee/


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki