Novo odkrita vrsta gada poimenovana po Jamesu Hetfieldu!

0 92

James Hetfield, vsem dobro znani frontman skupine Metallica, je v teh dneh deležen posebne časti, saj je novo odkrita vrsta strupenjače dobila znanstveno poimenovanje prav po Hetfieldovem priimku.

Gre za vrsto afriškega drevesnega gada iz rodu Atheris, ki ga je odkrila skupina znanstvenikov pod vodstvom doktorja Luisa Ceriaca. Gre za endemita, ki živi le na otoku Bioko, lociranem ob obali ekvatorialne Gvineje. Zaznamuje ga trikotna glava, celotno telo pa je pokrito z izrazito štrlečimi luskami, kar daje tej vrsti gada “zmajeliki” izgled. Opis torej, ki deluje v sozvočju s samo odrsko pojavo znamenitega pevca in kitarista Metallice.

Glede navdiha pri izbiri imena je Dr.Ceriaco povedal: “Po napornem terenskem delu ni zvečer nič lepšega, kot dobra stara skladba Metallice, s katero dvigneš ekipi moralo.”

Nova vrsta kače se imenuje “Atheris hetfieldi“, zraste do 52 cm, in je zadnja izmed odkritih živalskih vrst, ki je dobila ime po kakšnem izmed rock zvezdnikov ali izvajalcev. V preteklosti so bili takšnih poimenovanj deležni mdr.: Lemmy Kilmister (fosilna najdba krokodila iz geološkega obdobja Jure), basist skupine Cannibal Corpse Alex Webster (Websteroprion – izumrli paleozojski orjaški morski mnogoščetinec – devonski enucidni polihet), King Diamond (Kingnites diamondi – prav tako predatorski morski polihet, le da gre za najdbo iz obdobja silurja), Bruce Dickinson (vrste jamskih pajkov), Rush (rod mikrobov).


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki