Richie Blackmore gost na novem albumu “Star Trek” legende Williama Shatnerja

0 62

William Shatner, ultimativna legenda znanstveno fantastične serije Star Trek in nič manj znameniti “mož v črnem” Richie Blackorem, sta se skupaj “pogumno podala tja, kamor ni odšel še nihče”!

Skupaj sta priredila blues klasiko The Thrill Is Gone, ki se bo nahajala na novem Shatnerjevem studijskem albumu in ji lahko prisluhnete spodaj.

“Star Trek” legenda William Shatner ne potrebuje posebne predstavitve, več kot očitno pa je, da njegova filmska kariera poseduje tudi glasbeno paralelo, saj je možakar že leta 1968 doniral svojo naracijo na album “The Transformed Man”, ki je izšel za založbo Geffen Records leta 1968.

V zadnjiih letih eje Shatner znova oživil svoje glasbene aktivnosti. Tako je leta 2011 izšel “progresivnorockovsko” prijazni album “Seeking Major Tom”, leta 2017 “Ponder The Mystery”, leto kasneje pa je izšel še njegov božični album na katerem so gostovali “pravzaprav kar vsi”, od Iggy Popa, Todda Rundgrena, Iana Andersona, Billija Gibonsa, do Ricka Wakemana in Brada Paisleya.

Sedaj je čas za melanholijo, Shatner je s svojo govorjeno besedo po novem odkril torej tudi blues. Pravilno sklepate – tako se imenuje tudi njegov novi album “The Blues”, ki bo izšel 2. 10. 2020, na albumu pa bo z Shatnerjem sodelovala plejada zvezdniških gostov, začenši z omenjeno ultimativno Deep Purple in Rainbow kitaro Richie Blackormoreom ter Richiejevo ženo Candice Night, ki sta se Shatnerju priključila na že omenjeno skladbo, ki sta jo napisala Roy Hawkins in Rick Darnell in je B.B. Kingu prinesla leta 1970 hit.

Na albumu “The Blues” naletimo mdr. na Tylerja Bryanta, ki se priključi Shatnerju za predelavo skladbe “Born Under A Bad Sign”, pa Pata Traversa na “I Put A Spell On You”, medtem ko so Albert Lee pojavi na predelavi The Dirty South izvirnika skladbe “In Hell I’ll Be Good Company”.

“The Blues” lahko že prednaročite!

William Shatner – “The Blues”:
1. Sweet Home Chicago feat. Brad Paisley
2. I Can’t Quit You Baby feat. Kirk Fletcher
3. Sunshine of Your Love feat. Sonny Landreth
4. The Thrill Is Gone feat. Ritchie Blackmore
5. Mannish Boy feat. Ronnie Earl
6. Born Under a Bad Sign feat. Tyler Bryant
7. I Put A Spell on You feat. Pat Travers
8. Crossroads feat. James Burton
9. Smokestack Lightnin’ feat. Jeff “Skunk” Baxter
10. As the Years Go Passing By feat. Arthur Adams
11. Let’s Work Together feat. Harvey Mandel & Canned Heat
12. Route 66 feat. Steve Cropper
13. In Hell I’ll Be in Good Company feat. Albert Lee
14. Secrets Or Sins


William Shatner – The Blues (naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki