“On Parole” – Motörhead prvenec, ki to ni bil, z jubilejnim ponatisom!

0 99

Motörhead bodo deležni ponatisa njihovega “On Parole”, ki je bil posnet leta 1975 in katerega je skupina nameravala izdati kot prvenec, a je ugledal luč sveta šele leta 1979. Za ponatis bodo 9. 10. 2020 poskrbeli pri založbi Parlophone.

“On Parole” je bil posnet v velškem studiu Rockfield. Z delom na njem je pričel producent Dave Edmunds, ki pa ni zdržal dolgo in ga je zamenjal Fritz ‘Deep Fat’ Fryer, ki je pred tem opozoril nase v zasedbi The Four Pennies, ki je postregla z nekaj najvišjimi uvrstitvami svojih hitov na glasbenih lestvicah šestdesetih let.

Založba United Artists v On Parole ni videlo prav nobene komercialne vrednosti ne dobičkonosnega potenciala, zato je njegov izid pridržala vse do oktobra 1979, medtem pa so Motörhead z izidom istoimenskega prvenca za založbo Chiswick Records v avgustu 1977, in naslednikom “Overkill” v maju leta 1979 za založbo Bronze Records, že prodrli na sceni!

Ponatis albuma bo vseboval tudi šest dodatnih skladb, štiri med njimi so izšle že na ponatisu albuma “On Parole” iz leta 1997 s strani založbe EMI Records. Zunanji ovoj ponatisa albuma bo povzet po naslovnici verzije albuma, ki je originalno izšla le za kanadski trg.

Za spremno besedo ponatisa sta poskrbela originalna člana skupine Motörhead in sicer bobnar Lucas Fox ter nekdanji Pink Fairies kitarist Larry Wallis.

Na voljo je prvi predstavitveni single albuma za alternativno verzijo skladbe “Iron Horse / Born To Lose”, ki ji lahko prisluhnete spodaj. 

Motörhead – “On Parole” (remasteriziran album, ponatis 2020):
1. Motorhead
2. On Parole
3. Vibrator
4. Iron Horse / Born to Lose
5. City Kids
5. Fools
7. The Watcher
8. Leaving Here
9. Lost Johnny
dodatne skladbe: 
10. On Parole (Original Take)
11. City Kids (Original Take)
12. Iron Horse / Born to Lose (Original Take)
13. Motorhead (Original Take)
14. Leaving Here (Original Take)
15. Fools (Demo Version)

Na fotografiji: Lemmy med koncertom Motorhead, dne 1. 12. 2012, v münchenski dvorani Zenith Halle (Nemčija) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki