Originalni Curved Air bobnar Florian Pilkington-Miksa preminil v 70. letu starosti!

Warner Bros
0 113

Florian Pilkington-Miksa (na fotografiji drugi z leve) – originalni bobnar britanskih progresivnih rockerjev Curved Air, je preminil za posledicami napredujoče pljučnice v jutranjih urah 20. 5. 2021. To je včeraj na socialnih omrežjih potrdila pevka skupine Sonja Kristina.

Florian Pilkington-Miksa je bil sprva član zasedbe Sisyphus, v kateri sta se nahajala tudi ustanovna člana Darryl Way in Francis Monkman, bend pa je polagoma prešel leta 1970 v Curved Air. Florian Pilkington-Miksa je igral za Curved Air na prvih treh albumih: “Air Conditioning” (1970), “Second Album” (1971) in “Phantasmagoria” (1972). Ko je skupina leta 1972 razpadla, je postal del spremljevalne skupine pevke Kiki Dee.

Florian Pilkington-Miksa se je leta 2008 vrnil h Curved Air in bobnal v skupini vse do leta 2017, ko se je zaradi pešajočega zdravja odločil za upokojitev.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki