Ozzyjev zadnji album “Ordinary Man” je v ZDA prejel zlati certifikat

foto: NINA GRAD 2012
0 67

Ozzy Osbourneov zadnji album “Ordinary Man” (RockLine recenzija), ki je izšel konec februarja lani, je 9. 9. 2021 RIAA (Recording Industry Association of America) dodelila zlati certifikat, saj je na tleh ZDA presegel več kot pol milijona prodanih kopij.

RIAA je vzpostavila sistem podeljevanja zlatih in platinastih nagrad (certifikatov) že leta 1958 z namenom da počasti izvajalce ter vpelje standard, ki bo predstavljal merilo komercialne uspešnosti izdanih zvočnih nosilcev.

Po RIAA kriterijih preme izdani album zlati certifikat, ko doseže pol milijona prodanih kopij, platinasti pa v kolikor preseže prodajo enega milijona kopij. Obstaja tudi diamantni certifikat, s katerim se izvajalca počasti, v kolikor ta proda svoj album v več kot 10. milijonih kopijah.

“Ordinary Man” je teden dni po izidu tako v ZDA kot v Veliki Britaniji dosegel tretje mesto na lestvicah najbolje prodajanih plošč in se je glede na uspešnost, ob primerjavi z doslej izdanimi albumi princa teme, teh je skupno 12., uvrstil na osmo mesto.

Album je bil posnet v Los Angelesu. Za produkcijo je poskrbel Andrew Watt, ki je poskrbel tudi za kitare, nadalje Duff McKagan (Guns N’ Roses) na bas kitari, pa Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) na bobnih. Na skladbi Ordinary Man sodelujejo z Ozzyjem kot posebni gostje, še Elton John, Post Malone in Tom Morello.

“Vse se je seštelo na pravem mestu”, razlaga Ozzy v zvezi z gostjuočimi zvedniki in nadaljuje: Slash je moj dragi prijatelj, kot tudi Elton. Ko sem pisal skladbo ‘Ordinary Man’, me je spominjala na neko staro skladbo Eltona Johna in dejal sem svoji Sharon: “Sprašujem se, če bi Elton želel peti na tej pesmi? Vprašala sva ga in strinjal se je ter tako prispeval vokal in klavir na tej skladbi!”

Na fotografiji: Ozzy Osbourne med nastopom v sklopu festivala Belgrade Calling 2012 na beograjskem Ušču (Srbija) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane (foto: NINA GRAD). Celotno recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki