Pearl Jam predstavljajo digitalni dosje 5404 skladb iz skupno 186 koncertov!

Virgin/EMI
0 37

Pearl Jam so lansirali “Deep“! Gre za medmrežni arhiv v katerem je zbran koncertni material, ki se je skupini nabral v preko desetih let nastopanja na različnih koncih sveta.

Deep je torej ‘kolosalno spletno vozlišče’ digitaliziranega arhiva koncertov, ki pooseblja 186 nastopov in v skupni izmeri kar 5404 individualnih skladb.

Prvi koncert tega arhiva izhaja iz evropskega dela “Binaural” turneje, ko so v maju 2000 Pearl Jam nastopili v portugalski Lizboni (prizorišče Estadio do Restelo), “najmlajši” posnetek med zbranimi pa datira v julij 2014, ko so Pearl Jam v sklopu “Lightning Bolt” turneje nastopili v angleškem Leedsu.

Privrženci, ki se bodo registrirali za uporabo aplikacije in dostopanje v arhiv, bodo morali tudi seči v žep, da bodo dobili možnost listanja in brskanja med materialom, prav tako pa bodo lahko samo sestavljali svoje “best of” zbirke, zbirke priredb, pa tudi zbirke s politično obarvano tematiko rubrike “Know Your Rights”. Vsaka izmed skladb je podatkovno detajlirana, vključno s podatkom kolikokrat je bila izvedena v živo, pa tudi z datumom prve in zadnje odrske izvedbe.

Obiščite Deep!

Pearl Jam imajo za drugo leto potrjeno serijo evropskih koncertnih terminov, ki naj bi jih odigrali med junijem in julijem. Sloveniji najbližje ‘bukiran’ koncert skupine datira na 20. 7. 2022, ko nastopijo Pearl Jam v dunajski dvorani Wiener Stadtahalle.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki