Peter Green in David Gilmour predstavljata svojo verzijo Fleetwood Mac klasike “Need You So Bad”

0 36

Založba Rufus Publications bo 29. 10. 2021 izdala retrospektivno knjigo “Peter Green – The Albatross Man” o življenju enega najbolj pronicljivih in inovativnih kitaristov Petru Greenu, ki so vstopili na prizorišče v drugi polovici šestdesetih in s svojo aktivnostjo pripomogli k popularizaciji in razcvetu blues rocka. Lik in delo ustanovitelja skupine Fleetwood Mac še danes navdihuje vedno nove in nove garnizone kitaristov. Datum uradnega izida knjige sovpada z rojstnim dnem Petra Greena, ki bi bil na ta dan star 75 let.

Peter Green je z založbo zadnja tri leta in vse do njegove lanskoletne smrti intenzivno sodeloval, pri snovanju te knjige, katere avtor je Mark Smith.

Knjiga, ki jo je že mogoče naročiti od 28. 4. 2021 dalje, bo natisnjena v treh različnih verzijah. Dve med njimi bosta vsebovali tudi dva doslej neizdana posnetka.

Prva je skladba Need Your Love So Bad, na kateri igra kitaro David Gilmour (Green je na vokalu) in je bila nedavna odkrita in ji lahko že prisluhnete spodaj. Posnetek izvira iz druge polovice šestdesetih. Peter Green je s svojim domačim snemalnikom leta 1968 posnel samo vokale, kar na podstrešju maminega stanovanja. Ta posnetek je kasneje odkril producent Laurie Latham, ki ga je predstavil Pink Floyd kitaristu Davidu Gilmourju. Ob Greenovi privolitvi, se je Latham lotil kompletnega novega aranžmaja za skladbo, pri čemer je v celoti ohranil Greenov vokalni izvirnik, David Gilmour pa je za novo verzijo te Fleetwood Mac klasike v celoti odigral in prispeval vse kitare. Druga skladba je Man Of The World, gre za novo odkriti posnetek skladbe iz leta 1971, na kateri igra kitaro Kirk Hammett (Metallica), na bobnih pa se mu je priključil bobnar Mick Fleetwood.

Peter Green je umrl konec lanskega julija.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki