Prihaja knjiga “Rust In Peace: The Inside Story Of The Megadeth Masterpiece”

0 122

Dave Mustaine, ultimativna prva figura ikonskih legend thrash metala Megadeth, je ob sodelovanju z Joelom Selvinom, pripravil novo retrospektivno knjigo o Megadeth s polnim naslovom “Rust In Peace: The Inside Story Of The Megadeth Masterpiece”. Knjiga izide 8. 9. 2020, lahko pa jo že prednaročite!

Spodaj si lahko že ogledate promocijski videodražilec!

Dave Mustaine ni novinec v pisanju knjig, saj je tudi avtor New York Times ‘bestsellerja’ oziroma uspešnice “Mustaine”.

“Rust In Peace: The Inside Story Of The Megadeth Masterpiece” se časovno osredotoča v obdobje Megadeth kariere, ko je nastajala ikonska Megadeth plošča “Rust in Peace”, ki je izšla leta 1990. To je v času neverjetne kreativnosti, ki je zajela globalni svet rocka. Jedro knjige se ukvarja z vztrajnostjo in kljubovanjem skupine, da si zagotovi uspeh in kasneje, da vzdrži tornado bremena slave in komercialnega uspeha, kar pa je skupini prineslo popoln zlom. Naj skrajšamo. Gre za resnično zgodbo o potresni anti-pop figuri, ki se je pregrizla v ospredje takratnega ‘mainstreama’, ali pa tudi ‘mainstreama’, ki se je sam pomikal proti skupini. V času velikih kulturnih sprememb, moči, egotripov, drog in vseh ostalih dogodkov, ki so v poznih osemdesetih in v začetku devetdesetih, hodili z roko v roki ter vštric z rock ‘n’ rollom.

Mustaine je v tem času le malo vedel, da je sicer težak porod tega albuma, še najmanj v primerjavi z naraščajočo bolečino in razdorom, čemur so botrovali: alkoholizem, droge, seks, denar, moč, lastnina, prestiž in laži, ki jih je skupini pripovedovala glasbena industrija in ki so jih člani skupine nato pripovedovali drug drugemu. Vse to je bil začetek tistega kar prinaša “rjavenje” v resničnem svetu. Vsi ti dejavniki so na koncu povsem razžrli vero in predanost skupine, preživela in ostala pa je le njena glasba.”

“Rust In Peace: The Inside Story Of The Megadeth Masterpiece” je zgodba o trdovratnem odstranjevanju rje, ki se sčasoma oprime vsega: nas samih, naših medsebojnih odnosov, pop kulture, umetnosti in glasbe.

Na fotografiji: Dave Mustaine med nastopom zasedbe Megadeth, dne 3. 6. 2016, v italijanski Bologni (dvorana Estragon) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki