Prihaja tudi ponatis albuma “Symphonic Music Of Yes”

0 33

Album “Symphonic Music Of Yes” bo 30. 7. 2021 doživel ponatis s strani založbe Voiceprint Records.

Gre za koncertni album orkestralnih adaptacij klasik progresivnorockovskih ikon Yes, ki je originalno izšel leta 1993 pri založbi RCA Victor, koncert pa je potekal ob izvedbi londonskega filharmoničnega orkestra in angleškega komornega orkestra. Za aranžmaje oziroma adaptacije izbranih Yes klasik, je poskrbela Dee Palmer (nekoč David Palmer), ki je skozi sedemdeseta čvrsto sodelovala z legendarnimi progresivnimi in folk rockerji Jethro Tull.

V koncertni izvedbi teh adaptacij, so sodelovali tudi člani skupine Yes in sicer: Steve Howe, Jon Anderson in Bill Bruford. Na albumu sodelujeta tudi klaviaturist Julian Colbeck, ki je bil vključen v začasni (vzporedni Yes) projekt Anderson, Bruford, Wakeman, Howe ter basist Tim Harries, ki je sicer sodeloval z skupino Billa Bruforda imenovano Earthworks. Album je zvočno obdelal ikonski zvočni inženir Alan Parsons.

Ta album je bil del serije albumov tovrstnih glasbenih adaptacij namenjenih orkestralnim koncertnim izvedbam, ki jih je ustvarjal Palmer in so med drugim vključevali tudi izid albumov, na katerih se je nahajala glasba skupin, kot mdr. Genesis, The Beatles in Jethro Tull.

Album “Symphonic Music Of Yes” bo konec julija torej na razpolago kot CD in digitalno. V količinsko striktno omejenem ponatisu 500 kopij, bo izšel tudi na modrem vinilu, ki bo dosegljiv v letošnjem septembru.

Album “The Symphonic Music Of Yes” lahko že prednaročite.

Yes: “Symphonic Music Of Yes”
1. Roundabout
2. Close To The Edge
3. Wonderous Stories
4. I’ve Seen All Good People
5. Mood For A Day
6. Owner Of A Lonely Heart
7. Survival
8. Heart Of The Sunrise
9. Soon
10. Starship Trooper


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki