Projekt Heart Healer – nova metalska opera Magnusa Karlssona!

0 55

Heart Healer je nov, ambiciozno zastavljen projekt, za katerim stoji švedski multi-instrumentalist, komponist in producent Magnus Karlsson (Last Tribe, Allen/Lande, Primal Fear, Kiske/Somerville, The Ferrymen, Magnus Karlsson’s Free Fall …).

12. 3. 2021 bo pod okriljem založbe Frontiers Music Srl. izšel prvenec s “previdnim” naslovom “The Metal Opera by Magnus Karlsson”, na katerem sodeluje sedem vrhunskih ženskih vokalistk, ki so s svojo aktivnostjo tako ali drugače zaznamovale aktualno sceno v heavy in simfoničnem power metalu.

Gre za vokalistke, ki so si s svojimi talenti in vokalno karizmo med privrženci prislužile veliko naklonjenost:  Adrienne Cowan (Seven Spires, Sascha Paeth’s Masters Of Ceremony, Avantasia), Netta Laurenne (Smackbound, Laurenne/Louhimo), Youmna Jreissati (Ostura), Ailyn (Her Chariot Awaits, ex-Sirenia), Noora Louhimo (Battle Beast), Margarita Monet (Edge of Paradise) in Anette Olzon (The Dark Element, ex-Nightwish).

Spodaj že lahko prisluhnete prvemu singlu za skladbo “Into the Unknown”, v katerem vodilni vokal prevzame Battle Beast pevka Noora Louhimo, skladbo pa spremlja tudi video.

Metalska opera nosi koncept. Karakter, imenovan “The Heart Healer”, nosi glavno vlogo zgodbe in pripada pevki Adrienne Cowan, ki se nekega dne po spletu okoliščin prebudi in spozna, da se ničesar več ne spominja. Kmalu odkrije, da lahko zdravi ljudi. S preprostim dotikom. A z vsakim zdravilnim dotikom postaja šibkejša. Na njeni avanturi, na kateri odkriva, kdo je bila in kdo dejansko je, spoznava kup drugih karakterjev. Nekateri med njimi ji želijo pomagati, drugi pa se je prestrašijo in jo začnejo loviti.

Seznam skladb:
1.  Awake ft. Adrienne Cowan
2.  Come Out Of The Shadows ft. Youmna Jreissati, Margarita Monet, Netta Laurenne
3.  Who Can Stand All Alone ft. Adrienne Cowan, Anette Olzon
4.  Back To Life ft. Margarita Monet, Ailyn, Adrienne Cowan
5.  Into The Unknown ft. Noora Louhimo
6.  When The Fire Burns Out ft. Ailyn, Netta Laurenne
7.  Evil’s Around The Corner ft. Noora Louhimo, Adrienne Cowan
8.  Mesmerized ft. Anette Olzon
9.  Weaker ft. Anette Olzon 
10.  This Is Not The End ft. Adrienne Cowan, Ailyn, Youmna Jreissati, Netta Laurenne, Noora Louhimo, Margarita Monet, Anette Olzon 

Inštrumentalna zasedba:
Magnus Karlsson – kitara, bas kitara, klaviature
Anders Köllerfors – bobni
Daniel Tengberg – čelo
Erika Sävström Engman – violina

Pevke (razvrščene po abecednem redu):
Adrienne Cowan (Seven Spires, Masters of Ceremony)
Ailyn Gimenez (Her Chariot Awaits, ex-Sirenia)
Youmna Jreissati (Ostura)
Netta Laurenne (Smackbound) 
Noora Louhimo (Battle Beast)
Margarita Monet (Edge of Paradise)
Anette Olzon (Dark Element, Ex-Nightwish) 

https://www.facebook.com/MAGNUSKARLSSONOFFICIAL
https://www.instagram.com/magnuskarlssonguitar/


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki