Deen Castronovo je zapustil The Dead Daisies

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2011
0 94

Deen Castronovo je uradno zapustil The Dead Daisies.

Famozni bobnar je svojo odločitev uradno naznanil dva dni zatem, ko je pooblaščenec skupine za stike z javnostjo uradno objavil, da se je skupini The Dead Daisies znova priključil Tommy Clufetos (Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Rob Zombie, Ted Nugent, Alice Cooper), ki bo s skupino igral na koncertni turneji v prid podpori albumu “Holy Ground”, ki je izšel v petek 22. 1. 2021. Clufetos je The Dead Daisies že pomagal na turneji leta 2015.

Deen Castronovo je v soboto 23. 1. 2021 preko socialnih omrežij podal sledečo izjavo: “Zdravo vsem! Kot ste nemara nekateri že izvedeli, sem uradno zapustil The Dead Daisies. Moja odločitev o odhodu iz skupine je bila vse prej kot lahka, saj gojim do vseh mojih nekdanjih tovarišev v skupini veliko spoštovanje, prav tako pa čutim veliko naklonjenost in zahvalo do vseh privržencev skupine, ki so nas v obdobju mojega članstva pri The Dead Daisies podpirali. Ta odločitev bo omogočila, da se, po intenzivnih koncertnih turnejah, lahko znova posvetim svoji družini, prav tako pa, da odpravim bolečine, ki jih čutim v predelu križa, za kar bo potreben manjši kirurški poseg. To mi bo omogočilo, da se vrnem na turneje in nastopam na koncertih ter da počnem tisto, kar imam najraje. Zagotavljam vam da se vrnem kmalu. Rad vas imam vse. Ostanite zdravi, varni in se veselite velikih stvari, ki se obetajo v prihodnje.”

Deen Castronovo je odigral bobne za album “Holy Ground”, prav tako pa je igral na predhodniku “Burn It Down” (2018). Pred tem je Castronovo igral 15 let za AOR ikone Journey. Leta 2015 ga je skupina odpustila, saj se je Castronovo ukvarjal s težavami zasebne narave, ki so bremenile skupino. Med drugim je bil aretiran zaradi fizičnega maltretiranja svoje žene in nezakonitega posedovanja orožja.

Po treh letih sodelovanja z The Dead Daisies, se je leta 2019 Castronovo ob povabilu Journey kitarista Neala Schona pridružil njegovi skupine z imenom  “Neal Schon’s Journey Through Time”. Ob Schonu in Castronovu, so v tej ekipi sodelovali še: nekdanji Santana in Journey klaviatirost Gregg Rolie, basist Marco Mendoza (ex-The Dead Daisies, Thin Lizzy, Whitesnake,…), kitarist in klaviaturist Chris Collind in multinstrumentalist, pevec in producent Marti Frederiksen.

Na fotografiji: Bobnar Deen Castronovo med nastopom Journey 22. 6. 2011 v nemškem Augsburgu (RockLine fotoarhiv 2006 – 2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki