Oz Fox (Stryper) tik pred novim kirurškim posegom!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2014
0 54

Oz Fox, kitarist “belih” metalcev Stryper, se konec tega meseca odpravlja na kirurški poseg.

Kot je znano, so kitaristu diagnosticirali tumor na možganih, ki so ga odkrili potem, ko se je Fox onesvetil po svojem nastopu s skupino Sin City Sinners, avgusta 2018. Takrat so nastopili na lasvegaškem prizorišču Harrah.

Tumorja sta dva. Oba pa sta se znova razširila in ogrožata zdravje glasbenika, ki je v lanskem juniju napolnil 59 let. Še posebno je problematičen tumor, ki se razširja za ušesom, in če se bo širil dalje, lahko ogrozi funkcije sluha, ravnotežja, vida ter povzroči spinalne probleme. Drugi tumor se nahaja v bližini možganskih centrov, ki so odgovorni za motoriko gornjih okončin leve strani telesa. Operacija tega tumorja lahko povzroči okvaro motorike tega dela telesa ter sposobnost prepoznavanja obrazov in predmetov.

Kot pravi Oz, se zna zgoditi, da bo po kirurškem posegu moral okrevati več mesecev. To je že njegova druga tovrstna operacija, potem ko so ga v lanskem oktobru operirali prvič. Fox se zaveda da je operacija zelo tvegana, zato ostaja na realnih tleh, saj se zaveda, da lahko povzroči tudi trajne zaplete, ki ne izključujejo niti smrti.

Stryper so svoj zadnji studijski album “Even The Devil Believes” izdali 4. 9. 2020 pri italijanski založbi Frontiers Music Srl (RockLine recenzija).

Na fotografiji: Oz Fox med nastopom Stryper, 2. 5. 2014, v sklopu prve izdaje festivala Frontiers Rock v lombardskem kraju Trezzo Sull’Adda pri Milanu (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega festivalskega dne lahko preberete TUKAJ!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki