Prins Svart (feat. Mats Mats Levén) predstavljajo “Vargtimmen” video!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 51

Prins Svart, švedska rock formacija, s katero sodeluje nekdanji Candlemass vokalist Mats Levén, predstavlja novi video in single za skladbo “Vargtimmen” (v prevodu to pomni “volčja ura”), ki ga lahko preverite spodaj.

“Vargtimmen” je drugi single prihajajočega novega studijskega albuma zasedbe z naslovom “Sanning Och Makt” (v prevodu: “Resnica in moč”), ki je napovedan za 23. 4. 2021

Novi album je prvi dosežek skupine v postavi z Matsom Levénom, ki velja za zelo cenjenega vokalista in prekaljenega veterana, saj je v karieri, ob Candlemass, sodeloval mdr. tudi z: Y. J. Malmsteenom, Trans-Siberian Orchestra, Therion in Skyblood.

Prins Svart, ki prihajajo iz švedskega Stockholma, igrajo mešanico klasičnega rocka in heavy metala, pri tem pa uporabljajo švedska besedila. Skupina je izpilala svoj prepoznavni značaj. V karieri je sodelovala z legendarnimi izvajalci, kot so Michael Schenker Group, Glenn Hughes in Yngwie J. Malmsteen. Skupina je izvedla tudi kup turnej v družbi Tiamat, Grand Magus in Candlemass.

Prince Svart črpajo navdih iz rockovskega pionirstva sedemdesetih, ki so ga so-ustvarjale zasedbe: Led Zeppelin, Black Sabbatih in Deep Purple, prav tako pa se navdihujejo nad formacijami zgodnjih osmedesetih, kot so DIO, Rainbow in Ozzy Osbourne.

Za produkcijo albuma je poskrbel Dino Medanhodzic (Hardcore Superstar, Smash Into Pieces, Skyblood).

Prince Svart so do tega dne izdali že tri studijske albume, in sicer pri svoji založbi Musica Ex Machina.

Na fotografiji: Mats Leven med nastopom Candlemass, 11. 7. 2013, v sklopu ogrevalnega dne (“warm up”) Bang Your Head!!! festivala, v dvorani Volksbankmesse (Balingen, Nemčija) – RockLine fotoarhiv 2006-2021 (vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki