Shaun Banks tokrat v vlogi odvisnika Nonine Kemije

SHAUN BANKS 2020
0 78

Po krajšem korona oddihu je Shaun Banks napisal novo zgodbo v spodobni garažni-blues rock maniri. Zgodba z naslovom “Nonina Kemija” je tako njegov prvi uradno izdani singl v Slovenskem jeziku.

Za Banksa že značilna domača lo-fi produkcija, privlačne melodije in minimalistični ritmi so tudi tokrat zapakirani v “Do It Yourself” paketu in servirani na rahlo provokativnem pladnju.

”Več tednov sem se mučil z eno od napisanih pesmi, a karkoli sem z njo naredil, mi ni bilo všeč. Na koncu sem jo zavrgel in iz same frustracije v istem dnevu napisal in uglasbil ”Nonino Kemijo”. Zgodbe v začetku ni bilo, pisal sem, kar so mi utrujeni možgani metali pod pero. Ko sem besedilo pogledal kot celoto, pa sem opazil, da je v ozadju lahko kar kulska zgodba. Povezal sem ga z včasih priljubljeno serijo ”Breaking Bad” in tako sestavil celoto, ki je dosti globlja od nekaj verzov v pesmi in se lahko aplicira na pokojninsko situacijo v Sloveniji.”

Zgodbi ‘’Nonina Kemija’’ lahko prisluhnete v Sloveniji na novo dostopni platformi za pretakanje glasbe Spotify in na ostalih platformah (Apple Music, Deezer, Google play,…). Prav tako je celotna diskografija na voljo na Bandcampu in njegovi spletni strani www.shaunbanksmusic.com.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki