Stekla je mednarodna kampanja “Mi Delamo Dogodke” #wemakeevents

0 93

7. marca 2020 se je zaradi epidemije ustavila celotna glasbena industrija. V zadnjih šestih mesecih je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Glasbeni dogodki so postali okrnjena izkušnja, med nastopajočimi in posedenim občinstvom je nastal prepad osmih metrov. Z omejitvami dogodki niso postali le redki, temveč tudi finančno nevzdržni, kar vpliva na vse vpletene v koncertni industrijo.

#MiDelamoDogodke je mednarodna kampanja, ki javnost ozavešča o nastali situaciji. Video #MiDelamoDogodke javnost opozarja na kompleksnost glasbene industrije in posledice trenutne nezmožnosti dela.

Upamo, da bo video razložil vse nejasnosti glede naših poklicev in da bo na našo zamrlo dejavnost opozoril tudi odločevalce. Video, ki predstavlja trenutno stanje na domači glasbeni sceni, se osredotoča na glasbene akterje z vseh vetrov.

V njem nastopijo glasbeniki in glasbenice: GREGOR SKOČIR (Big Foot Mama), Sašo Avsenik, DJ UMEK, VESNA ZORNIK (Katalena, Slovenian band, Skupina Brest), Jure Pukl, MATEVŽ ŠALEHAR (Hamo & Tribute 2 Love) in Dejan Krajnc (Poskočni muzikanti), koncertni organizatorji: NINA HUDEJ (Pritličje), MITJA PREZELJ (Nomad), ANDREJ SEVŠEK (Punk Rock Holiday, Gala Hala), BOGDAN BENIGAR (Cankarjev dom), direktorica Kulturnega doma Nova Gorica PAVLA JARC, oblikovalec luči ČRT BIRSA (Blackout Lighting Design), tonski tehnik MAX GREGOR (GoUp Production) in psihologinja ter avdio inženirka TISA FRELIH.

Kamera: Jaka Čurlič
Intervjuji: Toni Cahunek
Montaža: Toni Cahunek in Jaka Čurlič
Oblikovanje: Maja Horvat
Glasba: Shadow Universe
Video je podprl konzorcij Music Slovenia.
https://www.musicslovenia.si
https://www.facebook.com/MiDelamoDogodke
https://www.instagram.com/midelamodogodke
#MiDelamoDogodke
#StojimoSkupaj


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki