Martin Barre bo izdal osebno “best of Jethro Tull kompilacijo”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 38

Martin Barre, prva in ultimativna kitara progresivnorockovskih legend Jetrho Tull, bo v samostojni režiji proslavil 50. let delovanja s skupino in sicer tako, da bo izdal svoj dvojni kompilacijski CD.

Tako bo 6. 11. 2020 pri založbi Store For Music izšla dvojna kompilacija z naslovom “50 Years Of Jethro Tull”.

Gre za album za katerega je Martin prebral material iz osebnih arhivov in izhaja tako iz studia, kot tudi iz koncertov. Barre je pri tem posvečal posebno pozornost na to, da je izpostavil tiste točke svojega orjaškega pol stoletja z Jethro Tull, ki najbolj neposredno pričarajo njegov doprinos k obsežnem opusu te legendarne zasedbe. Na albumu se bodo znašle tudi štiri neizdane skladbe, ki izhajajo iz Barrejevega nastopa 20. 5. 2019, na prizorišču The Wildey Theatre (Illinois, ZDA).

Naj opozorimo takoj na to, da je leta 2019 Barre že izdal pri Garage Records pravzaprav identično kompilacijo z enakim naslovom, le da je takrat izšla brez dodatnih štirih skladb, ki jih ponuja sedaj s to ponovno izdajo drugi CD kompilacije. Ob teh štirih dodatnih skladbah, je po novem doživela spremembo le naslovnica kompilacije (spodaj). Gre torej za material, ki ga je Barre posnel s svojo spremljevalno glasbeno ekipo in v času, ko ni bil več član Jethro Tull.

Kot je znano, je Ian Anderson proslavil 50 let Jethro Tull že dve leti prej, ko je izšla kompilacija “50 For 50”: Pred nekaj dnevi smo poročali tudi, da so Jethro Tull prejeli novo biografijo z naslovom “The Ballad of Jethro Tull“.

Seznam skladb na “50 Years Of Jethro Tull” je sledeč:
CD 1 – Live At Factory Underground
1. My Sunday Feeling
2. For A Thousand Mothers
3. Hymn 43
4. Love Story
5. Sealion
6. Song for Jeffrey
7. Back To The Family
8. Nothing To Say
9. Hunting Girl
10. Teacher
11. Steel Monkey
12. Nothing Is Easy
13. New Day Yesterday
 
CD 2 -Studio Tracks
1. Wond’ring Aloud
2. Someday The Sun Won’t Shine
3. Life Is A Long Song
4. Cheap Day Return
5. Under Wraps
6. One White Duck
7. Still Loving You Tonight
8. The Waking Edge
9. Home
10. Locomotive Breath
11. Slow Marching Band
12. Warchild (Bonus)
13. Bungle In The Jungle (Bonus)
14. Heavy Horses (Bonus)
15. Songs From The Wood (Bonus)

Na fotografiji: Martin Barre med koncertom s svojo skupino 18. 10. 2019 v Goriških Brdih, ko je nastopil v kraju Hum in tamkajšnji dvorani (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki