Steve Lukather (Toto) naznanja svoj novi studijski album!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2012
0 97

Steve Lukather, član Toto in veliki kitarski virtuoz, je preko Tone-Talk potrdil, da je zaključil z delom na nasledniku svojega zadnjega studijskega albuma “Transition”, ki je izšel leta 2013. Tudi novi album bo izšel pri nizozemski založbi Mascot Label Group. Izid je pričakovan v prihajajočih mesecih.

V videu, ki ga lahko predvajate spodaj je Steve Lukather med drugim povedal: “Imel sem srečo, da sem lahko pravočasno posnel v studiu vse “v živo” in skupaj z glasbeniki, ki so sodelovali na mojem novem albumu, še pred ekspanzijo virusa.”

“Rad imam preproducirane plošče. Plošče z velikim zvokom. Vse moje najljubše plošče nosijo tak zvok. Tudi zvok mojega novega albuma ni nič drugačen.”

“Moja želja je bila, da spravim skupaj v studio nekaj starih mačkov in prijateljev. Jaz, Jeff Babko, Joseph Williams (Toto) in David Paich (Toto), smo napisali nekaj stvari in se spravili v studio. Jeff Babko na klaviaturah, David Paich na orglah in klavirju. Nobenih sintetizatorjev nismo uporabljali na tem albumu. Jorgen Carlsson iz zasedbe Gov’t Mule je odigral bas kitaro, bobne pa je prispeval Gregg Bissonette. Vse smo izvedli “v živo”. Tudi vse solaže sem odigral na tak način. V to sem se prisilil. Brez klikanja. Vse je bilo narejeno po starem principu, kot v sedemdesetih. Za to sem se vrnil v tisti čas. Za lastno zabavo sem posnel celo nekaj predelav izvirnikov skladb, ki so nastale v sedemdesetih in pripadajo mojim najljubšim izvajalcem. To sem izvedel tudi z namenom, da uvodoma skalibriram zvočne pogoje studia za začetek snemanja mojega albuma.”

“Na tej točki vsega kar se dogaja je to album, ki bo všeč ljubiteljem Toto,” dodaja Steve in nadaljuje: “Zato sem povabil k sodelovanju Josepha. Joseph je tudi za svoj samostojni album posvetil ogromno časa ukvarjanju z malenkostmi, s produkcijo in vsem, da bi stvari izpadle čim bolje. Joseph je v vseh letih resnično dozorel kot glasbenik in zelo sem ponosen nanj. Je eden mojih najboljših prijateljev in eden redkih ljudi, ki jim trenutno sploh dovolim, da prestopijo prag moje hiše. Vsak dan se oglasi pri meni, moja punca pa ga hrani. Smrtno ga ljubim. Je moja družina.”

“Tudi sam sem igral na Josephovem albumu in oba albuma, njegov in moj, bosta izšla približno ob enakem času, zato se bova odpravila skupaj ven in delala skupaj. Sledila bodo nekatera presenečenja,” dodaja navdušeno Lukather.

Za tiste, ki slučajno še vedno ne veste kdo je Steve Lukather, naj dodamo, da je možakar igral na stotinah albumov nekaterih največjih zvezd glasbenega posla na svetu ter z izvajalci, kot mdr. Van Halen, Whitney Houston, Alice Cooper, George Benson, Michael Bolton in Rod Stewart. Lukather je igral kitaro tudi na albumu Michaela Jacksona “Thriller”.

Na fotografiji: Steve Lukather med nastopom Toto 31. 7. 2012 v italijanskem kraju Majano (prizorišče Area Festeggiamenti) pri Udinah (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki