Steven Wilson predstavlja skrajno provokativni video za single “Self”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
0 789

Steven Wilson, možakar ki je s svojo aktivnostjo najbolj zaslužen, da je progresivni rock znova “kul”, predstavlja novi video za single “Self”, ki ga lahko preverite spodaj.

Skladba “Self” izhaja iz pravkar izdanega samostojnega studijskega albuma Stevena Wilsona z naslovom “The Future Bites” (RockLine recenzija).

Video je zasnovan provokativno, saj nastopajo v njem mdr. Donald Trump, Joe Biden, Robert Downey Jr,  Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Zuckerberg, Brad Pitt in David Bowie, če naštejemo le nekatere javne osebnosti.

Wilson razlaga: “Self pripoveduje o eri narcizma in osebnih obsesij, s katerim se je človeštvo iz svojega zvedavega odkrivanja sveta in zvezd preselila v novi dobi pred male monitorje in zaslone, v katere bulji svoj zrcalni odsev ujet na socialnih omrežjih.”

“Na tak način postane lahko vsak med nami slavna oseba s potencialom da deli svoje življenje z nevidno maso ljudi, ki pa jih ne bo v življenju spoznal nikoli. Video gre še dlje. V smislu, da lahko v teh novih časih vsakdo projecira prirejeno verzijo samega sebe, to pa nima prav noben povezave več s stvarnostjo. Pri tem si pomaga tudi z uporabo dobro znanih obrazov, s čimer postane zavajanje zelo transparentno.”

Na fotografiji: Steven Wilson med nastopom 14. 2. 2018, v dunajskem Gasometru (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki