The Vicious Head Society predstavljajo besedilni video in single “On A Silver Thread”

The Vicious Head Society 2021
0 68

The Vicious Head Society – irski progresivnometalski projekt za katerim stoji glasbeni vizionar in vrhunski kitarski virtuoz Graham Keane, predstavlja novi (in skupno že drugi) single za skladbo On A Silver Thread, ki ga spremlja tudi besedilni video (spodaj). Skladba bo uvrščena na prihajajoči novi album “Extinciton Level Event”, ki bo izšel 28. 5. 2021, pri založbi Hostile Media. Naj dodamo da je za celoten album prispeval bobne slovenski bobnarski velemojster Klemen Markelj. Klemen je sodeloval že na dveh skladbah prvenca projekta, ki je izšel pred štirimi leti.

Sredi marca so The Vicious Head Society predstavili prvi single in video za skladbo Signal (prav tako spodaj).

“Extinction Level Event” je naslov dolgo pričakovanega novega studijskega albuma progresivnometalskega projekta z nazivom The Vicious Head Society, ki nagovarja zelo pomenljivo glede na dogodke, ki smo jih preživeli v preteklem letu.

Graham Keane, glasbeni vizionar in kitarski virtuoz, ki je oče The Vicious Head Society, ni bil edini, ki je poklapano spremljal, kako se ruši svet okrog nas. Vsak pa je v teh čudnih časih našel svojo zaposlitev. Nekateri so gledali stare dokumentarce in filme, poslušali plošče, našli nove konjičke, drugi pa so tiho skladali novo glasbo, ki jo bodo predstavili v poletju publiki.

Albumski prvenec The Vicious Head Society, izdan leta 2017, z naslovom “Abject Tomorrow”, je delo na katerem so svoje sledi zapustili renomirani gostje, kot je Derek Sherinian (Black Country Communion, Sons of Apollo, Alice Cooper, ex-Dream Theater) in Grahamova irska rojaka basist Pat Byrne in bobnar Kevin Talley. “Abject Tomorrow” je prejel odlične glasbene kritike, privrženci takšne glasbe, pa so ga sprejeli z odprtimi rokami. Objave v reviji Metal Hammer in rotacije na nacionalni radijski postaji, so utrjevale Grahamov sloves.

Graham pravi o albumu sledeče: “Extinction Level Event” je album, ki govori o koncu sveta. Gre za koncept, ki so se ga tako ali drugače lotevali pred menoj že mnogi drugi. Vendar pa je bistvena razlika ta, da sem želel raziskati zgodbe na individualnem nivoju oziroma se poglobiti v zgodbe o tem kako posamznik doživlja svoj neizbežni propad.”

“Album naniza sedem zgodb, ki jih pripoveduje sedem različnih ljudi, soočenih s koncem sveta, kako zaznavajo dogodke in kako ti vplivajo na njihova življenja. Se bodo spoprijeli s koncem ponosno? V osnovi nagovarja koncept na tak način tudi slehernega poslušalca albuma. Žalovanje in izguba, nista nikdar mnogo oddaljena… ali bomo v srcih nosili jezo, grenkobo in zamere do smrti, ali smo pripravljeni odpuščanja? In konec koncev, ali so v naših življenjih ljudje, ki si zaslužijo odpuščanja?”

Tako kot na predhodniku “Abject Tomorrow” je vokalne dolžnosti na novem albumu znova prevzel Nathan Maxx. Graham pravi, da je bil Nathan znova idealna izbira pri oživljanju sporočil v poeziji, saj zna z vokalom pričarati različna čustvena stanja. Bobne na novem albumu je je odigral slovenski bonarski as Klemen Markelj, medtem ko je bas kitaro prispeval Pat Byrne (Hedfuzy). Nahuel Ramos, ki je igral že na prvem albumu, znova skrbi za klaviature, izmed gostov pa se pojavita na albumu avstralski virtuoz Chris Brooks in violinistka Shelley Weiss. Poleg tega je Graham želel kombinirati nekatere vokalne linije tudi z grčanjem (‘growl’), zato se je obrnil na pomoč k Andyju Ennisu iz zasedbe Overoth.

Album, na katerem se nahajata tudi dve instrumentalni skladbi, je miksal in masteriziral Matheus Manente.

Album bo dostopen kot CD, v digitalnem formatu, prav tako pa bo na razpolago v količinsko omejeni nakladi zaboja z obliko ‘časovne kapsule’, ki ga lahko ekskluzivno naročite TUKAJ!

Seznam skladb:
1. Extinction Level Event
2. Solipsism
3. The Signal
4. Judgement
5. Throes of Despair
6. YP138
7. On a Silver Thread
8. Absolution
9. Hymn of Creation

www.facebook.com/theviciousheadsociety
www.hostilemedia.net


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki