Tygers Of Pan Tang napovedujejo izid kompilacije “Majors And Minors”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2018
2 71

Tygers Of Pan Tang – znamenite N.W.O.B.H.M. legende-, napovedujejo za 28. 5. 2021 izid kompilacijskega albuma z naslovom “Majors And Minors”. Za izid kompilacije bodo poskrbeli pri založbi Mighty Music.

Skupina nadaljuje s tem albumom tradicijo izbora skladb, ki so bile ustvarjene v zadnjem obdobju njenega delovanja točneje zadnjih osmih letih. Pri tem ne gre zgolj za “best of” značaj kompilacije, pač pa je skupina mislila tudi na želje najbolj gorečih in lojalnih privržencev, zlasti zbirateljev, pa tudi tistih, ki so nemara pogrešili zadnje albume skupine..

Skupina je tako izbrala nekaj najbolj reprezentativnih skladb zadnjega ustvarjalnega obdobja, za katere meni, da so že sedaj klasike in ki odražajo nov kreativni razcvet skupine odkar je v skupini prevzel vlogo vokalista Firenčan Jacopo ‘Jack’ Miele. Te skladbe so nastale delno na turnejah in poosebljajo ubijalske kitarske fraze, prodornost, pa tudi odrsko udarnost energetskih predstav skupine v novi postavi. Obenem so izraz aktualne kreativnosti postave, ki je našla odlično kemijo za komponiranje nove glasbe.

Kot omenjeno, vsebuje kompilacija tudi presenečenja, ki bodo nasploh prvič ugledala luč sveta. Takšna je skladba Plug Me In, pa nova orkestralna verzija skladbe Spoils of War, nadalje What You Say, ki prav tako ni bila še izdana na nobenem albumu. Tu je koncertna verzija Keeping Me Alive, ki izvira iz leta 2018.

Spodaj lahko pogledate tudi promocijski ‘video dražilec’.

Tygers Of Pan Tang so verjetno najbolj znani po hitu Love Potion No.9, ki izhaja iz njihovega albuma “The Cage” (1982) in se je prodal v 200.000 kopijah. Album je na glasbenih lestvicah Velike Britanije prinesel skupini tudi dve uvrstitvi med najboljših 50 hitov.

“Majors And Minors” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na kompilaciji se glasi:
1. Only The Brave
2. Destiny
3. She
4. Never Give In
5. Worlds Apart
6. Glad Rags
7. Let It Burn
8. White Lines
9. The Devil You Know
10. Keeping Me Alive
11. Hot Blooded
12. Damn You!
13. Spoils Of War (Orchestral Mix)
14. What You Say
15. Plug Me In

Na fotografiji: Originalni kitarist Robb Weir (levo) in vokalist Jacopo Meille (desno) med nastopom Tygers Of Pan Tang 13. 7. 2018, v sklopu festivala Bang Your Head!!!, v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


2 Comments
  1. Matija says

    Hehe, če pa za kateri band nisem nikoli mislil, da jih bom videl v živo, pa so to gotovo Tygersi. Pa sem jih in to še brezplačno 2014 ali 15 v Gorici. Najbrž pa jih sploh ne bi poznal, če njihovih prvih dveh albumov ne bi po neki čudni logiki izdali pri Jugodisku, dokaj obskurni založbi, ki je v starih časih imela čez licence za MCA in zahvaljujoč kateri smo bili sicer v Jugi prikrajšani za plošče prenekaterih MCA velikanov.

    1. Poba says

      Sva bila na istem koncertu, na neki tržnici so igrali, precej ubogi oder in odrska razsvetljava. Če se je kak annoying fotograf okol tebe slučajno tisti čas med koncertom “smukal” – sem bil to skoraj gotovo jaz, ker sem rabu material za reportažo. Kasneje so prišli tudi v Vrbo na Koroškem (Bluesiana), mislim da je bil 1.3. 2015 – preveru, ja res je 😀 Uni špil v Gorici je bil pa 20. 9. 2014 hehe….Spellbound je meni ena najljubših heavy metal plošč – doma imam neko MCA Records verzijo CD-ja, ki je narejena za japonski trg. Našel sem jo pa v Nemčiji v eni škatli za 5€, na nekem festivalu poleti 2009… bi pa vsaj prve tri plate res imel rad na vinilu, če bo kdaj šansa. 😀

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki