U.D.O. in državni orkester Nemške vojske predstavljajo “Neon Diamond” video

0 103

U.D.O., nemške heavymetalske legende, ki jih vodi neuničljivi vokalist Udo Dirkschneider in pri katerih igra slovenski baskitarski as Tilen Hudrap, predstavljajo video za skladbo “Neon Diamond”, ki je nastala v sodelovanju z državnim orkestrom Nemške vojske (Musikkorps der Bundeswehr) pod poveljstvom podpolkovnika Cristopha Scheiblinga, v katerem sodeluje 60 članov.

Udu se v tej prelepi baladi, v kateri legendarni vokalist pričara prav vse viže in vraže svoje vokalne edinstvenosti, pridruži senzacionalna pevka Manuela Markewitz!

Kitarska fraza nas nemudoma ponese v čase Accept albuma “Metal Heart”, fascinantni duet pa v svoji edinstvenosti skladbi postavi “piko na i”.

Za produkcijo videa je poskrbelo podjetje Film AB Köln, režiral pa ga je Andreas Bachmann.

“We Are One” pa je naslov novega U.D.O. albuma, ki izide 17. 7. 2020 pri nemški založbi AFM Records/Soulfood Records. Gre za glasbeni projekt, ki velja za unikat v svetovnem oziru, saj ga je skupina v celoti posnela v sodelovanju z državnim orkestrom Nemške vojske.

Na albumu se bo nahajalo 15 skladb, ki so nastale in doživele aranžiranje v sodelovanju med U.D.O. in Cristophom Scheiblingom. K pisanju novega materiala sta se vključila tudi Udova nekdanja soborca iz časov Accept, in sicer bobnar Stefan Kaufmann, ki ga U.D.O. feni še posebej dobro poznajo kot nekdanjega U.D.O. kitarista ter producenta, in basist Peter Baltes. To še ni vse. Pri pisanju nove glasbe za album “We Are One” sta svoje usluge, znanje in navdih prispevala tudi komponista državnega orkestra Nemške vojske Guido Rennert in Alexander Reuber. Naslov albuma “We Are One” je pomenil glavno kreativno vodilo vsem vključenim v ta projekt.

Karkoli si razlagate ob asociacijah soočanja kombinacije rock skupine in orkestra, kot jih je svet slišal in videl že ničkolikokrat doslej, pa je pričujoče sodelovanje med U.D.O. in državnim orkestrom Nemške vojske, ki je dalo album “We Are One”, posebna avantura, kakršne svet še ni izkusil, in daleč od česarkoli, kar bi mu lahko bilo v glasbenem oziru podobno. Gre za album z enim najbolj izpopolnjenih konceptov, kar jim je bilo glasbeno tržišče kdajkoli priča! Težki zvok zasedbe U.D.O. s 60-članskim orkestrom ni postal zgolj intenziviran, pač pa v novi podobi vsebuje nekaj unikatnih aranžmajev, ki obenem dodatno poudarijo, kako karakteristična, a raznolika je glasba skupine U.D.O.

Projekt poslušalca preseneča v vseh aspektih ter na vsakem koraku in nosi jasno sporočilo! “We Are One” je namreč kritična refleksija na svet, v katerem vsi puščamo svojo sled, in svet, v katerem moramo vsi prevzemati odgovornost za dejanja.

Album bo dostopen v sedmih različnih formatih: dvojni (rdeči, srebrni in zeleni) vinil, digipak/CD, Graphic/Art book, DVD/Blu-ray ter digitalno.

Album lahko že prednaročite na spodnji povezavi: http://afmrec.de/WeAreOne

Seznam skladb na albumu “We Are One” je sledeč:

1. Pandemonium
2. We Are One
3. Love And Sin
4. Future Is The Reason Why
5. Children Of The World
6. Blindfold (The Last Defender)
7. Blackout
8. Mother Earth
9. Rebel Town
10. Natural Forces
11. Neon Diamond
12. Beyond Gravity
13. Here We Go Again
14. We Strike Back
15. Beyond Good And Evil

Prihodnje leto U.D.O. obljubljajo še en povsem nov studijski album, ki pa ga bo skupina znova posnela na svoj klasičen način. S pristopom, ki smo ga sicer vajeni, to je v režiji klasičnega heavy metal kvinteta!

Ostanite čuječni in na preži za več informacij, povezanih z U.D.O., tudi v prihodnjih dneh in tednih!

U.D.O. so:
Udo Dirkschneider – vokal
Andrey Smirnov – kitara
Fabian “Dee” Dammers – kitara
Tilen Hudrap – bas kitara
Sven Dirkschneider – bobni

Več hitrih in koristnih informacij o U.D.O. lahko v slehernem trenutku izbrskate na:
https://www.facebook.com/udoonline
https://www.instagram.com/u.d.o._official/

Na gornji fotografiji: Udo Dirkschneider med koncertnim nastopom U.D.O. v češki prestolnici Pragi, dne 15. 2. 2019 (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki