U.D.O. pod okriljem Atomic Fire Records – napoved posebnega albuma ob sedemdesetem rojstnem dnevu Uda Dirkschneiderja!

foto: Tim Tronckoe 2021
0 114

U.D.O., nemški heavymetalci, ki jih vodi eden in edini, to je znameniti kričač in originalni Accept pevec Udo Dirkschneider in pri katerih basira slovenski glasbenik Tilen Hudrap, so podpisali pogodbo z založbo Atomic Fire Records.

Legendarni Udo pravi: “Za globalno aktivnega umetnika je zelo pomembno da lahko sodelujem s partnerji, ki so vredni zaupanja in na medsebojno spoštljiv način, predvsem pa profesionalno, saj ej veli del naših karier neposredno odvisnih od njihovega dela. Vendar pa sta prijateljski odnos ter zabava na vsakodnevni ravni sodelovanja prav tako pomembna. Z mojima skupinama U.D.O. in Dirkschneider, sem vselej stremel za vzpostavitvijo dolgotrajnih partnerskih odnosov, zato je bila odločitev, da po skoraj dvajsetih letih sodelovanja z AFM Records menjamo založbo, zame vse prej kot lahka odločitev. Ob tem bi se rad posebej zahvalil Jochenu Richertu ter njegovi ekipi za zaupanja vredno sodelovanje, tudi na osebni ravni, ki smo ga užival zadnji dve dekadi! A ko se je ponudila priložnost da lahko sledimo novo ustanovljeni založbi Atomic Fire Records in izkusimo nove izzive, sem nemudoma zgrabil to priložnost, ki je ne bom izpustil iz rok. Priložnost sodelovanja z uspešno ekipo, ki ima mnogo izkušenj delovanja tako na domačem, kot mednarodnem prizorišču, v kateri se nahaja tudi kopica dolgoletnih prijateljev s katerimi sem se družil, je le predstavljala zame veliko skušnjavo. Ekipa in koncept založbe Atomic Fire Records, ki je zastavljen v globalnem smislu zelo profesionalno me je prepričal, zato zrem z optimizmom in velikim veseljem v prihodnje sodelovanje z Markusom Wosgienom, Markusom Saigerjem, Florianom Milzem ter njihovo ekipo.”

Generalni direktor založbe Atomic Fire Records Markus Wosgien dodaja: “Bilo mi je devet let, ko sem poslušal prvo pravo metalsko skladbo, to pa je bila koncertna verzija skladbe Metal Heart, ki me je hipoma pritegnila. Tega dne je postal heavy metal središče mojega življenja. Vso žepnino sem začel vlagati v Accept plošče in to še preden sem odkril ostale skupine. Accept so bili zame ultimativna skupina definicije heavy metala – pri tem je moralo tako zveneti kot Accept, sicer se reč ni ujemala! Z U.D.O. sem sodeloval, ko je bilo treba podpreti njihov ‘Mastercutor’ album. To je bilo med mojim službovanjem pri AFM Records. Obenem pa sem dobil priložnost sodelovanja z Accept na njihovih štirih studijskih albumih, vse od leta 2009 dalje, ko so se Accept ponovno združili. Sprejem Uda Dirkschneiderja k Atomic Fire Records je za našo založbo vrsta viteškega priznanja. Udo je ikona stare šole metala, ki ima še vedno veliko za povedati. Počaščeni smo, da bomo v času praznovanja njegovega sedemdesetega rojstnega dne, lahko izdali prav poseben album, obenem pa se ne moremo načakati vseh pihodnjih U.D.O. hitov.”

Kot ste lahko sami razbrali iz zaključka Wosgienove uradne izjave, bo založba Atomic Fire Records, ob sedemdesetem rojstnem dnevu Uda Dirkschneiderja, kar se bo zgodilo 6..4. 2022, izdala poseben album, s katerim bo obeležila pevčev jubilej.

U.D.O. so 22. 10. 2021 pri založbi AFM Records, izdali svoj novi album “Game Over”.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki