Uriah Heep oktobra s ‘Fifty Years In Rock’ jubilejnim zabojem

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2019
0 89

Uriah Heep, britanske hard rock legende in ob Led Zeppelin, Deep Purple in Black Sabbath eni izmed velike četverke, od nekdaj veljajo za eno izmed najbolj fascinantnih zasedb, tako v zvočnem kot tudi poetičnem oziru, kar jih je izšlo iz povesti heavy rocka.

Orjaški novi zaboj, imenovan “Fifty Years In Rock”, ki bo izšel oktobra pri založbi BMG, predstavlja zavidljivo in pečatno glasbeno pot, ki se razteza preko 50 let in ki je nastala ob sodelovanju vseh članov skupine Uriah Heep in posebno revizijo ustanovnih članov, ki so: Mick Box, Ken Hensley, Paul Newton in Lee Kerslake.

Orjaški in skrbno oblikovani zaboj bo vseboval vseh 23 albumov v formatu CD-jev ter dodatne štiri CD-je z dodatnim materialom, ki so ga prebrali vsi originalni člani skupine. Ta zaboj bo vseboval tudi album “The Magician’s Birthday v vinilnem formatu, ki ga je zvočno remasteriziral Andy Pearce, sicer znan po sodelovanju z Loujem Reedom in Black Sabbath. Vinilni format bo vseboval naslovnico v novi podobi, ki jo je ustvaril Roger Dean, in 78-stransko knjižico z raritetami, ki izhajajo iz osebnih arhivov članov skupine.

Uriah Heep, ki so v karieri prodali preko 40 milijonov kopij svojih plošč, so navdihovali mnoge druge izvajalce med rock in metal komuno, med njimi je gotovo najbolj priljubljen Ronnie James Dio. Ostali ljubitelji Uriah Heep, ki so pri svojih delih črpali navdih od glasbe skupine, so tudi: A-Ha, King Diamond, Krokus, Demons & Wizards, Fifth Angel in Axel Rudi Pell, medtem ko so mnoge skupine posnele priredbe njenih izvirnikov, npr. W.A.S.P., Tesla in Blackmore’s Night.

Uriah Heep so pod vodstvom Micka Boxa aktivni še danes, v februarju 2021 naj bi začeli snemati nov album. Klaviaturist Ken Hensley že vrsto let vzdržuje uspešno samostojno kariero.

Ta ultimativna kolekcija zbranih del med letoma 1970 in 2019 združuje prav vse albume, ki jih je skupina posnela, in se tako sedaj nahajajo na enem mestu.

Vsebina zaboja “Fifty Years In Rock”
– 25 CD albumov in štirje kompilacijski CD-ji
– “The Magician’s Birthday” vinil
– 78-stranska knjižica
– nova spremna beseda, ki so jo prispevali vsi originalni člani, in osveženo časovno deblo
– 2 sliki Rogerja Deana, izvirne in nove naslovnice albumov The Magician’s Birthday in Demons And Wizards”.
– vsi studijski albumi in koncertni “Live ’73”

Na fotografiji: Mick Box med nastopom Uriah Heep v češkem Hluku (Sportovni Hala), 16. 2. 2019 (RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridružane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki