Victor Smolski (Almanac, ex-Rage) predstavlja svojo verzijo Rage skladbe “Beauty”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2022
0 80

Victor Smolski, beloruski glasbeni genij, sicer multi-instrumentalist, komponist, producent in v prvi vrsti kitarski virtuoz, napoveduje za 3. 2. 2023, pri založbi Massacre Records, izid svojega novega studijskega albuma “Guitar Force”.

Spodaj lahko preverite video v režiji Dominika Louisa, izvedbe Beauty – osmega (zadnjega) dela Rage suite Speak Of the Dead, ki se v originalu nahaja na istoimenskem Rage albumu iz leta 2006. Victor jo izvaja seveda v svoji samostojni (instrumentalni) režiji. To skladbo Victor sicer ni uvrstil na svoj prihajajoči novi album “Guitar Force”.

Naslovnico za album je ustvaril Gyula Havancsák. Album lahko že prednaročite.

Novi album Victorja Smolskega imenovan “Guitar Force” vsebuje nekatera najboljša dela, ki jih je slikoviti umetnik kdaj koli posnel v karieri in je dokument velike prožnosti v združevanju različnih glasbenih slogov skozi kitarsko igro, kot tudi navdušujočih manifestacij neslutene kitarske virtuoznosti.

Victor Smolski tretira album “Guitar Force” kot vrsto kariernega ‘best-of’ albuma, kjer je mdr. nekatere ideje v skladbah, ki jih je posnel za izvajalce Rage, Almanac in Johann Sebastian Bach, adaptiral ter posnel skozi prizmo nove glasbene vizije.

“Guitar Force” je udaren in agresiven album s kupom dinamike v preskokih med mnoštvom različnih zvokov ter demonstracijo tehnik igranja kitare. Od trdo distorziranih kitar, do hreščavo fuziranih zvokov, pa vse tja, do klasične kitare ter zvokov sitarja. Na tem albumu boste našli vse glasbene vplive, ki so izoblikovali glasbeno podobo Victorja Smolskega.

Prelepim melodijam sledijo hitri, tehnično izpiljeni in izvedbeno razgibani deli, na albumu pa sodeluje kopica glasbenih gostov, ki prispeva zaželene odklone k posameznim aranžmajem, kar na temu glasbenemu dosežku, poglablja noto edinstvenosti.

Album “Guitar Force” je produciral in miksal Victor Smolski v studiu Unity Music School, za masterizacijo pa je poskrbel Buchwalter v studiu Gernhart.

Seznam skladb na albumu:
1. Guitar Force
2. Bought And Sold (Instrumental Version)
3. World Of Inspiration
4. Darkness
5. Self-Blinded Eyes (Instrumental Version)
6. Satisfied (Instrumental Version)
7. Chapter 3 (Concert For Violin & Oboe With Orchestra)
8. Bourree (Suite 2)
9. Menuet (Suite 2)
10. Unity

Zasedba:
Victor Smolski – kitara, klavir, klaviature, čelo, sitar
Gostujoči glasbeniki:
Tim Rashid (Almanac) – bas kitara na skladbah 1, 2, in 3
Peter “Peavy” Wagner (Rage) – bas kitara na skladbi št. 10
Armin Alic – bas kitara na skladbah 3 in 5
Jürgen Knautz – bas kitara na skladbah 7 in 9
Frank Itt – bas kitara na skladbi št. 8
Kevin Knott – bobni na skladbah 1 in 2
Michael Kolar (Horseman) – bobni na skladbah 3 in 5
Dirk Zimmermann – bobni na skladbi št. 9
Enric Garcia – klavir na skladbah 3 in 5
Marcus Deml (The Blue Poets) – kitara na skladbi št. 8
Inspector Symphony Orchestra – skladbe 1-9
Ensemble Virtuoso – skladbe 1-9
Orquestra Barcelona Filharmonia – skladbe 1-9
Vincent Smolski – klaviature in kitara na skladbah 1, 2 in 3, vokalni vzorec na skladbi št. 3

www.victorsmolski.de
www.facebook.com/victorsmolskiofficial
www.instagram.com/victorsmolski
www.massacre-records.com

Na fotografiji: Victor Smolski med nastopom s svojimi Almanac 29. 10. 2022, v italijanskem kraju San Dona Di Piave (Revolver club) – RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka, na katerem so Almanac odprli koncertni večer za Fince Lordi, lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki