White Stones, ki jih vodi Opeth basist Martin Mendez, napovedujejo album “Dancing Into Oblivion”

foto: Sandra Artigas
0 23

Martín Méndez, basist švedskih progresinorockovskih in progresivnometalskih legend Opeth, se vrača s svojo death metalsko formacijo White Stones, s katero napoveduje novi studijski album “Dancing Into Oblivion”. Skupina obljublja uničujoč album osmih točk, ki jih povezujejo strah, obup in izguba zdrave pameti v času ‘lockdowna’.

Novi album bo izšel 27. 8. 2021 pri založbi Nuclear Blast Records. Lahko ga že prednaročite.

Na novem albumu naj bi White Stones svoj death metalski format še nekoliko razrahljali in se spogledali intenzivneje z elementi ekstremov v progresivnem metalu, elementi jazz glasbe, prav tako pa obljubljajo še večjo osredotočenost v doseganju svoje, sicer neverjetne stopnje tehnične perfekcije.

White Stones so tako že predstavili tudi prvi video in sicer za single Chain Of Command, ki ga lahko preverite spodaj. Skladba je nastala pod vplivom lika in dela jazz ikon John Coltranea in Wilburja Hardna. Kompozicija dosega veliko spravljivost več žanrov, ki sobivajo v njej v kompatibilno prožnem dialogu, pri čemer se skladba ne ogne kreaciji režeče mračne in uničujoče death metalske atmosfere, ki seje strah in osamljenost – perfektna skladba posvečena ‘lockdownu’.

“Dancing Into Oblivion” bo izšel v formatih CD, LP (vinil, z več barvnimi varietetami) in digitalnol.

Seznam skladb na “Dancing Into Oblivion” je sledeč:
01. La Menace
02. New Age Of Dark
03. Chain Of Command
04. Iron Titans
05. Woven Dream
06. To Lie Or To Die
07. Freedom In Captivity
08. Acacia

Ko so White Stones izdali album “Kuarahy”, so postali prva španska skupina, ki je kdajkoli sklenila pogodbo z dolgoživo nemško založbo Nuclear Blast Records.

White Stones so:
Martín Méndez – bas kitara, kitara
Joao Sasseti – kitarske solaže
Eloi Boucherie – vokal
Joan Carles Marí Tur – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki