Yoko Nono: Iz dnevne sobe v svet – prva skladba in video ‘Se ti zdi’

Foto: Rok Mlinar 2024
0 60

Yoko Nono predstavljajo debitantsko skladbo in videospot ‘Se ti zdi’!

Yoko Nono so iz dnevne sobe, iz nočnih druženj in pogovorov o življenju in glasbi razvili in osnovali bobnar Blaž Horvat, kitarista Klemen Mlinar in Mark Žakelj, basist Nejc Klun ter pevec in tekstopisec Žan Koprivec Perjet. Vsak od njih je s sabo pripeljal svoje izkušnje in znanje ter svoj pogled na glasbo in osnovali so band, ki ima v rokavu že blizu dvajset skladb. Čeprav še nobene niste slišali. Band, ki je še pred izidom ene same skladbe napolnil ljubljanski Orto bar. Band, ki stavi na talent, ustvarjalnost, iskrenost in intenzivnost glasbe, ki nam jo bodo predstavljali. In danes je pred vami njihova prva, ‘Se ti zdi’.

‘Se ti zdi’ je iskrena skladba, ki opisuje trenutek, ko na mizo padejo karte in se pokažejo pravi obrazi. Ko od človeka, ki si mu včasih neizpodbitno in slepo verjel, slišiš resnico. In ga lahko s skomigom ramen vprašaš le ‘Se ti zdi?’. Morda se celo nasmehneš svoji naivnosti in odpreš novo stran. Včasih pa do tega trenutka sploh ne pride, saj raje povlečeš zgolj še eno karto in čez nekaj časa zastaviš isto vprašanje. In bodimo iskreni do sebe: morda pa tudi ne. S simboliko igre s kartami v mislih so Yoko Nono skupaj z režiserjem Rokom Mlinarjem posneli tudi videospot, ki deluje kot kriminalka. Definitivno pa so Yoko Nono posneli vrhunski video izdelek, ki pritiče skladbi, ki jo vizualno opremlja. Videospot je že na ogled tu:

Kdo so Yoko Nono?

Yoko Nono so novo ime naše glasbene pokrajine. Njihova pot se je začela z Žanom Koprivcem Perjetom in prvimi skladbami, ki jih je spisal najprej zase. In v teh začetkih so Yoko Nono tudi iskali ime, ki je pravzaprav vzdevek osebe, ki je bila Žanu nekoč blizu. Romantičen, morda celo sentimentalen, spomin na spodletelo zvezo mu danes predstavlja opomin, da je treba živeti življenje tako, da ga živiš na polno, si tudi pustiš biti ranjen in si upaš o tem govoritiIz prvih skladb so nastali prvi aranžmaji in prvi demo posnetki, ki so jih člani banda, ki ga poleg Žana sestavljajo Blaž HorvatKlemen MlinarMark Žakelj in Nejc Klun, posneli skupaj. Sledil je prvi koncert, nove skladbe, ki so jih ustvarjali ob neskončnih druženjih ob intenzivnem ustvarjanju in prvi izdani single s spotom ‘Se ti zdi’, pri kateri sta se muzika in besedilo zložila skoraj sama po sebi. Ime Yoko Nono pa se je do danes že dobro prijelo med člani banda in ostalo z njimi. In ostalo bo tudi z vami.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki