KLON – nova skladba ‘Optimisti’ napoveduje tretji album!

foto: Luka Hernet 2024
0 46

Celjski rockerji KLON so resda na sceno prišli pred štirimi leti, a njihova skupna pot ni prva glasbena pot, ki so jo prehodili Gregor, Urban, Goran in Luka. Že pred KLON so delovali v nekaj bandih. In kar jih je gnalo naprej, kar jih žene še danes je njihov odnos do glasbe. Optimizem, želja, volja … in ljubezen do glasbe, ki jo ustvarjajo. S tem v mislih je nastal njihov najnovejši komad ‘Optimisti’, prva nova skladba, s katero napovedujejo svoj tretji album, ki ga nameravajo izdati v prihodnjem letu.

Skladba ‘Optimisti’ je drugačna od siceršnjega glasbenega opusa KLONovMirnejša, mogoče tudi bolj optimistična kot marsikatera druga njihova. Čeprav KLON mnogokrat opozarjajo ali s prstom kažejo na nepravilnosti naše družbe in našega obnašanja je ‘Optimisti’ bolj osebno izpovedne narave, saj so ravno oni ti večni optimisti, o katerih pravzaprav prepevajo. In tudi oni so tisti, ki so vztrajali dovolj dolgo, da so dosegli vsaj del svojih želja, ambicij in ciljev.

Skladbo ‘Optimisti’ so KLON pospremili z videospotom, ki prikazuje njih, ko počno točno tisto, kar jim je najljubše – igrajo. Nekakšen koncertni videospot so posneli z I-Rock produkcijo in je že na ogled tu:

In ker so ‘Optimisti’ prva od mnogih skladb, ki jih bodo KLON umestili na svoj prihajajoči album, jo bodo na svet pospremili z mini koncertom, ki ga za prjatle pripravljajo v ‘rodnem’ Celju že ta petek, 29.3., v Špitalu za prjatle.

KLONe v prihajajočih pomladnih mesecih časa tudi množica koncertov: dvakrat, Celju, 6.4., in Velenju, 18.5., bodo otvorili Siddhartin koncert, z Alo!Stari in Mi2 bodo 20.4. igrali na festivalu Šentock, nekaj koncertnih datumov pa za sedaj držijo zase in jih bodo objavili kmalu. Pa še to: kmalu njihov aktualni, drugi album ‘ODKLON’ izide še na vinilu. KLON prednaročila zanj zbirajo tu.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki