15 15 so izdali EP “Ataheva”

15 15 promo
0 28

Skupina 15 15 je pred kratkim izdala nov EP “ATAHEVA”, s katerim je svoj dosedanji eksperimentalni R&B zavila v nekoliko bolj sveže smernice. Pesem govori o smrti – ne kot o nečem temnem ali zloveščem, ampak kot o naravni sestavini življenja.

Tahitsko-pariški kvintet ustvarja glasbo kot noben drug, pričara epske zvočne krajine, obarvane z Mumbahtonom, in »underground« klubske izlete, ki jih hvalijo mediji, kot so Crack, Dazed, Pitchfork, Resident Advisor in NPR. Skupina prinaša razširjene zgodbe o družbenih interpretacijah, nadrealističnih pokrajinah, metafizičnih verovanjih in tahitijski kulturi (dva člana sta z otoka v Južnem Pacifiku) skozi poetična besedila, impresivne videe in nastope v živo. Posebej nanje vpliva polinezijsko govoreči ritual ōrero, ki ga opisujejo kot “mističen, enigmatičen in slikovit” način pripovedovanja zgodb. “Kar poskušamo storiti, je graditi zgodbe in oživiti like, ki so v dvomih ali situacijah, ki jih presegajo. Ko pojemo, smo lahko glas pripovedovalca ali glas lika.” , so si enotni v en glas.

Novi singel ‘Flames Above’ govori o dotiku smrti in vrnitvi. Za singel je bil posnet tudi videospot, ki nas kot odmev samih pesmi popelje v podvodno kraljestvo očarljivih in meditativnih delov, in kot pravijo člani skupine 15 15»Dogajanje se odvija v globinah podvodnega sveta in ponuja metaforo za prostor med življenjem in smrtjo – skozi pokrajine, ki so hkrati razkošne in zlovešče. Ta video ima osrednje mesto v našem zadnjem projektu ‘ATAHEVA’, ki raziskuje prehodne prostore med življenjem in smrtjo.”

Instagram I Bandcamp I Spotify I Website I Twitter


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki