Zasedba Banditi predstavlja singel Popoln Trenutek

0 149

Idrijska punk zasedba Banditi se po krajšem premoru vrača z novim singlom Popoln trenutek. Gre za prvi singl po albumu Take the streets, ki je izšel v začetku leta 2014.

Banditi, ki ne ciljajo na »popolno, preveč sproducirano glasbo«, ampak prisegajo na »neposreden, avtentičen zvok«, so Popoln trenutek ustvarili v nekaj mesecih druženja, debatiranja ter preigravanja.

Vokalist Matej Alič je navdih za besedilo črpal predvsem iz »poplave »popolnih« ljudi ki jih lahko opazimo na socialnih omrežij«. S Popolnim trenutkom želi opozoriti na aktualno problematiko odvisnosti od socialnih omrežij in popolnih samopredstavitev. Komad razume kot »neke vrste odgovor na omenjeno odvisnost in prikazuje odmik iz te lažne odvisnosti v »realno« življenje«.

Režijo spota so Banditi prepustili domišljiji Hedvike Petkovšek, ki je v zgodbi prikazala dvojnost  – pisanje po zidu in na virtualnih omrežjih. Na eni strani imamo virtualni svet, na drugi pa realnost, ki se, z besedami režiserke: »v videu odslikuje kot personalizirana pot s samostojnimi koraki, brez olepšav z osebno usklajenostjo brez želje po ugajanju in idealiziranju. Resnično življenje poteka v trenutku … in v barvah. Brez iskanja zgodbe. Resnično življenje preprosto – JE.«

Za zdaj so nam postregli s spotom, s koncerti pa nas bodo razveselili v prihodnjem letu.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki