Caliban predstavljajo single in video “Intoleranz”

Caliban 2021
0 90

Caliban – nemška metalcore institucija iz Essna-, bodo 14. 5. 2021 pri založbi Century Media Records izdali album z nazivom “Zeitgeister”. Gre za zbirko na novo odigranih skladb skupine z besedili izključno v nemškem jeziku. Pevec skupine Andreas Dörner je povedal, da se je skupina za to potezo odločila po vztrajnem nagovarjanju svojih nemško govorečih privržencev.

Skupina je vsled promocijskih aktivnosti predstavila že prvi video (spodaj) za skladbo “Intoleranz” (v izvirniku Intolerance), ki bo vključena na “Zeitgeister”. Video je režiral Michael Winkler.

Vokalist Andreas Dörner je v zvezi s skladbo in videom dejal sledeče: “Skladba je bila originalno imenovana “Intoleance”. Gre za zelo staro skladbo iz albuma “A Small Boy In A Grey Heaven”. Jedro sporočila v besedilu sledi motu: “Ostani drugačen”. Gre za hrepenenje individuuma in njegove individualne izpolnitve, da nadvladati netolerantnost okolice.”

Skupina, ki je do tega dne izdala v karieri enajst studijskih albumov, je imela pred seboj resen izziv, da izbere točke za “Zeitgeister”. Caliban so bili ustanovljeni leta 1997. V karieri so igrali po odrih sveta in jih delili s skupinami kot mdr. Kreator, Killswitch Engage in Dark Tranquillity. Zato je “Zeitgeister” dobrodošlo posvetilo tem časom. Za produkcijo sedmih prearanžiranih in ene povsem nove skladbe na albumu je poskrbel Benjamin Richter (Emil Bulls, Moonspell,…).

“Zeigteister” lahko prednaročite.

Seznam materiala na “Zeitgeister”:
Trauma (feat. Matthi from Nasty, orig. Arena Of Concealment)
Herz (orig. I Will Never Let You Down)
Ausbruch nach Innen (orig. Tyranny Of Small Misery)
 Feuer, zieh’ mit mir (orig. Between The Worlds)
Nichts ist für immer (orig All I Gave)
Intoleranz (orig. Intolerance)
Mein Inferno (orig. My Little Secret)

“Zeitgeister” bo vseboval tudi eno novo skladbo nICHts.

Caliban so:
Andreas Dörner – vokal
Denis Schmidt – kitara
Marc Görtz – kitara
Marco Schaller – bas kitara
Patrick Grün – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki