Alcatrazz predstavljajo “Born Innocent” video!

0 42

Alcatrazz, legendarna hard rock formacija, ki jo je v začetku osemdesetih ustanovil legendarni vokalist Graham Bonnet (ex-Rainbow, Michael Schenker Group), je po več kot tridesetih letih, odkar je izšel zadnji album skupine “Dangerous Games”, 31. 7. 2020 izdala svoj novi studijski album z naslovom “Born Innocent”.

Potem ko je zasedba v začetku letošnjega maja predstavila prvi video in single za skladbo “Polar Bear”, drugega za skladbo “London 1666” pa sredi letošnjega junija, prihaja še tretji video, in sicer za “Born Innocent”, ki ga lahko predvajate spodaj!

Ob legendarnem Grahamu Bonnetu sta v ekipi današnje inkarnacije skupine še dva originalna člana, in sicer klaviaturist Jimmy Waldo ter basist Gary Shea. Da je od nekod na sceno znova prilomastil orjaški rock’n’roll dinozaver, priča že sama naslovnica novega albuma, ki je izrazito klasično oblikovana, a kar je najpomembneje, slog komponiranja prinaša na nov zvočni nosilec skupine material, ki bo navdušil ljubitelje klasičnih Rainbow in Michael Schenker Group, kot tudi klasičnih Alcatrazz albumov, izdanih v osemdesetih.

Za novi album je Bonnet k sodelovanju privabil še enega izjemnega kitarskega virtuoza, ki bo z lahkoto potešil sladokusce, vajene vragolij nekdanjih članov skupine Stevea Vaia in Yngwie J. Malmsteena. To je Joe Stump, sicer profesor kitare na bostonskem Berklee College Of Music.

Bonnet pravi: “Ljudje vedo, kaj dostavijo Alcatrazz v glasbenem oziru. Na tem albumu se nahajajo izvirne ideje, ki označujejo naš prepoznavni slog, ki pa so odigrane na sodoben način in pod okriljem novega navdiha!”

Novi album sta producirala Giles Lavery in Jimmy Waldo. Miks in masterizacijo zvoka na novem Alcatrazz albumu je opravil Andy Haller.

Da je novi album zasedbe Alcatrazz obveza za vse hard rock in heavy metal navdušence, pričajo številna gostovanja in sodelovanja pri ustvarjanju kompozicij.

Na “Born Innocent” se kot posebni gost pojavlja tudi kitarist Chris Impelitteri, s katerim je Bonnett povezan s sodelovanjem v Impellitteri. Chris je napisal glasbo za naslovno skladbo in jo zapolnil z nabrušeno kanonado arpeggijev. Na albumu sodeluje tudi Bob Kulick, ki je napisal skladbo “I Am The King, v kateri tudi igra kitaro, nadalje je tu japonski kitarski virtuoz Nozomu Wakai, ki se je s kitaro vpisal na skladbo “Finn McCool”, medtem ko je Steve Vai napisal skladbo “Dirty Like the City”. Skladbi “Something That I Am Missing” in “Warth Lane” je napisal vrhunski italijanski komponist in multi-instrumentalitst Dario Mollo, medtem ko je Don Van Stavern iz zasedbe Riot V odigral bas kitaro na naslovni skladbi, “Polar Bear”, “Finn McCool”, “London 1666”, “Dirty Like The City” in “Paper Flags”. D. Kendall Jones je napisal skladbo Still Remember” ter prispeval kitaro. Solažo na kitari v skladbi “Paper Flags” je prispeval sam presvetli Jeff Waters iz kanadske thrash metal zasedbe Annihilator.

Vsa besedila na albumu je prispeval Graham Bonnet.

Seznam skladb na “Born Innocent” gre takole:
1. Born Innocent
2. Polar Bear
3. Finn McCool
4. We Still Remember
5. London 1666
6. Dirty Like The City
7. I Am The King
8. Something That I Am Missing
9. Paper Flags
10. The Wound Is Open
11. Body Beautiful
12. Warth Lane
13. For Tony

Alcatrazz so:
Graham Bonnet – vokal
Joe Stump – kitara
Jimmy Waldo – klaviature
Gary Shea – bas kitara
Mark Benquechea – bobni

Na fotografiji: Graham Bonnet med nastopom s svojo skupino Graham Bonnet Band, dne 29. 7. 2016, v sklopu nemškega festivala Rock Of Ages, pri vasici Seebronn (Rotenburg Am Neckar) – RockLine fotoarhiv 2006-2020, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ!


Alcatrazz – Born Innocent (uradni video)
Alcatrazz – “London 1666” (uradni video)
Alcatrazz – “Polar Bear” (uradni video)
Alcatrazz – “Born Innocent”
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki