Ameriška vojska z ganljivo verzijo Rush klasike “Time Stand Still”

0 81

Ameriška vojska oziroma skupina ameriške vojske “Pershing’s Own” je posnela priredbo Rush skladbe Time Stand Still, iz albumske klasike skupine “Hold Your Fire” (1987). Video priredbe je posvečen spominu na preminulega bobnarja zasedbe Rush Neala Pearta (1952 – 2020).

Video lahko predvajate spodaj!

Video je bil deljen na socialnih omrežjih zasedbe Rush! Skupina ameriške vojske “Pershing’s Own” se je odločila posneti to skladbo zato, ker je njen vokalist, točneje narednik prve stopnje Tim Whalen, od nekdaj velik Rush oboževalec.

Whalen razlaga: “Besedila te skladbe so od nekdaj močno odzvanjala v meni obenem pa kažejo na globino Neal Peartove poezije. Moja prvenstvena želja je bila, da s to priredbo poudarim velik občutek za humanost. ki jo je Neal izkazoval skozi pisanje besedil.”

“Skladba pripoveduje o tem, da gre življenje prehitro naprej in to zavoljo stvari na katere lahko, ali ne moremo vplivati ter obenem o želji, da bi določene stvari v življenju trajale dlje ali da bi v njih lahko uživali dlje, kot nam to sicer uspeva, ali nam je usojeno.”

“Gre za univerzalno sporočilo, naj si bodi o tem, da naši otroci odraščajo prehitro, ali da nekdo od naših bližnjih, ki nam veliko pomeni, prehitro premine, ali nenazadnje bodisi o tem, da se vojak, ki zapušča svoj dom sprašuje, če se bo vanj še kdaj vrnil.”

Pevcu Whalenu se je ob tej priložnosti pridružil še drugi vodilni vokalist Chris Rettig, pianist Dan Roberts, basist Zack Pride, violinista Matthew Evans in Patrick Lin, violinistka Holly Watters ter čelist Aaron Ludwig.

RockLine prispevek posvečen spominu na Neal Pearta (1952 – 2020) se nahaja TUKAJ.

RockLine prispevek o življenjski filozofiji Neala Pearta, gledano skozi poezijo, ki jo je ustvarjal, se nahaja TUKAJ.

RockLine recenzijo albuma “Hold Your Fire” lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki