Anders Buaas z novim albumom misterijev Tarota!

Anders Buass (press)
0 27

Anders Buaas, norveški art rock glasbenik in multi-instrumentalist, bo na svojem četrtem studijskem album raziskoval magijo in misterije Tarota. Album imenovan “Tarot” bo izšel 25. 6. 2021, pri založbi Apollon, spodaj pa lahko preverite za kaj gre ob poslušanju instrumentala The Hanged Man (‘obešenec’ – tarotova dvanajstica Velike Arkane).

Buaas je zadnja leta preživel ob ustvarjanju svoje trilogije imenovane “The Witches of Finnmark”, “Tarot” pa je njegov prvi samostojni podvig, s katerim se odmika od pretekle tematike, vendar pa ki je nastajal vzporedno s trilogijo. Anders opisuje album “Tarot” kot zelo poseben projekt, ki vsebuje 22 novih koščkov glasbe, vsak med njimi pa se navezuje na eno izmed kart Velike Arkane. Skladbe so opremljene z originalnimi slikarijami umetnice Verene Waddell in ilustrirajo posamezne karte.

Instrumental The Hanged Man je predstavjen v treh delih s čimer je Anders želel poudariti različne pomene karte: pavza, vdaja, odpuščanje. Album bo dostopen kot dvojni vinil, CD in digitalno.

Album je bil posnet v studiu Gand, lociranem v norveškem Larviku med letoma 2019 in 2020. Anders Buaas igra na albumu v celoti vse sam, in sicer: akustične in električne kitare, bas kitaro, mandolino, banjo, bobne, tolkala, ksilofon, klaviature in teremin. Za masterizacijo zvoka na albumu je poskrbel Simon Gibson v londonskem studiu Abbey Road.

Že pred mesecem dni je Anders Buaas predstavil single Lovers (‘ljubimca’ – tarotova šestica Velike Arkane), še prej pa skladbe Magician (‘čarovnik’ – tarotova dve Velike Arkane), World (‘svet’ – tarotova dvaindvajsetica Velike Arkane), Judgement (‘sodba’ – tarotova enaindvajsetica Velike Arkane) ter The High Priestess (‘velika svečenica’ – tarotova tri Velike Arkane). Vse so prav tako na razpolago spodaj.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki