Anthrax napovedujejo posebno izdajo albuma “Persistence of Time”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2012
0 34

Anthrax, neizpodbitni velikani thrash metala, bodo ob 30. obletnici svojega kultnega petega studijskega albuma “Persistence of Time”, poskrbeli za poseben, vsebinsko razširjen ponatis albuma. “Persistence of Time”, ki ga je produciral Mark Dodson in je prejel zlati certifikat, je izšel 21.08.1990! Na isti dan, le 30. let kasneje pa bo ta dogodek obeležil torej njegov ponatis.

Nova razširjena verzija albuma bo dostopna ekskluzivno kot zaboj z dvema CDjema in DVDjem in kot četverni vinil. Prav tako bo izšel z nekoliko drugačno naslovnico, ki se naslanja na vizualni koncept, za katerega se skupina zavzemala, da bi krasil album, še v času njegovega izida.

Na prvem CDju se nahaja album z enajstimi skladbami, ki so doživele zvočno remasterizacijo s strani Paula Logusa. Slednji je masteriziral že Anthrax albuma “Worship Music” in “For All Kings”, EP “Anthems” ter DVDja “Kings Among Scotland” in “Chile On Hell”. Na prvi CD bo dodana posebna verzija skladbe “I’m The Man”, ki ima več skupnega s hip-hopom kot rock glasbo ter koncertna verzija skladbe “Time”, ko so Anthrax leta 1991 nastopili v Michiganu (Palace of Auburn Hills). Zadnji dve skladbi prvega CDja, kot tudi preostalih devet z drugega, pa izvirajo iz posnetkov, ki jih je skozi 40 let zbral Charlie Benante, ko je skupina opravljala vaje, preizkušala material, pisala glasbo, se ukvarjala s predprodukcijo, pa tudi izvajala material v živo. Ti posnetki bodo poslušalca popeljali skozi evolucijo skladb albuma “Persistence Of Time” in sicer vse od nastanka izvirnih fraz Benanteja ter demo posnetkov skladb, ki so potovali naprej do celotnega kvinteta, da jih oblikuje na vajah, nadalje do predprodukcije in končno do snemanja skladb v studiu.

Na 40 minutnem filmu posnetem v “gverilskem stilu”, ki bo na priloženem DVDju, se nahajajo posnetki iz skupne turneje z Iron Maiden iz leta 1991, ki beležijo med drugim trenutke, ko je na McBrainovo mesto za bobne sedel Benante, kot tudi posnetke iz zakulisja v katerih so prisotni člani obeh skupin. Film se sklene z izvedbo Iron Maiden klasike Sanctuary. Za izvedbo te skladbe, s katero so sklepali koncertne večera na svoji “No Prayer for the Dying” turneji, pa so Iron Maiden povabili tudi skupino Anthrax.

Scott Ian je prispeval obširno spremno besedo, ki je polna opisov prigod, kupom fotografij skupine, kot tudi rustikalnih spominkov ter promo materiala.

Seznam skladb na vinilni verziji albuma “Persistence Of Time” Prvih enajst skladb je remasteriziranih:

Stran A
01. Time
02. Blood
03. Keep It In The Family

Stran B
01. In My World
02. Gridlock
03. Intro To Reality 
04. Belly Of The Beast

Stran C
01. Got The Time
02. H8 Red 
03. One Man Stands 
04. Discharge

Stram D
01. I’m The Man (The Illest Version Ever)
02. Time (Live at The Palace of Auburn Hills)
03. Got The Time (Pre Production)

Stran E
01. In My World (Pre Production – Scott Guide Vocal)
02. H8 Red (Rehearsal Room/Charlie’s, Riff Tape/Pre-Production)
03. Discharge (Charlie’s Riff Tape/Rehearsal Room/Pre-Production)

Stran F
01. Keep In In The Family (Rehearsal Room/Scott Guide Vocal)
02. Blood (Rehearsal Room/Pre-Production)

Stran G
01. Intro To Reality (Pre-Production)
02. Belly Of The Beast (Tracking)
03. Gridlock (Tracking)

Stran H
01. One Man Stands (Pre-Production)
02. Time (Pre-Production, Scott Guide Vocal)

Na fotografiji: Vokalist Joey Beladonna med nastopom Anthrax 1. 12. 2012 v münchenski dvorani Zenith Halle (RockLine fotoarhiv: 2006-2020, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta, na katerem so Anthrax nastopili v vlogi predskupine Motörhead, lahko preberete TUKAJ!


Anthrax – Persistence of Time

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki