Archon Angel (ft. Zak Stevens) predstavljajo video in single “Afterburn”

Frontiers Music Srl. 2023
0 72

Archon Angel, melodičnometalski projekt v katerem sodeluje kanadski vokalist Zak Stevens (Circle II Circle, Savatage, Trans-Siberian Orchestra), napoveduje album “II”, ki bo izšel 14. 4. 2023, pri italijanski založbi Frontiers Music Srl.

Album “II” lahko že prednaročite.

Spodaj je na voljo drugi video in single za skladbo Afterburn. Skupina je pred časom že predstavila single Fortress (spodaj).

Novi album je nadaljevanje predhodnika “Fallen” iz leta 2020 (RockLine recenzija), na katerem je Stevens na moč uspešno združil moči z vrhunskim italijanskim kitaristom, aranžerjem in producentom Aldom Lonobile-om (Secret Sphere, Edge Of Forever). Rezultat naveze je bil posrečen studijski prvenec, ki je prinesel fantastično kombinacijo elementov progresivnega in power metala.

Lonobile in Stevens sta se povezala med sodelovanjem med pisanjem, snemanjem in izvajanjem skladb albuma “Return To Eden” Timo Tolkkijevega projekta Avalon. Lonobile je zatem poslal Stevensu nekaj demo posnetkov svojih idej, ki so vlekle na klasične stvaritve legendarnih Savatage.

Zak Stevens ne potrebuje podrobne predstavitve. Leta 1993 ga je osebno izbral Savatage šef Jon Oliva, da je ta prispeval vokal na Savatage albumu Edge of Thorns (1993). S Savatage je posnel še albume “Handful Of Rain”, “Dead Winter Dead” in “The Wake Of Magellan”. Prav tako je sodeloval na več izidih projekta Trans-Siberian Orchestra, vključno z albumom “Christmas Eve and Other Stories” in “Beethoven’s Last Night”. V letu 2001 je zagnal svojo skupino Circle II Circle, s katero je do tega dne posnel in izdal sedem studijskih albumov, zadnjega med njimi “Reign Of Darkness”, leta 2015. Ob tem je sodeloval tudi na albumih projekta Timo Tolkki’s Avalon ter Machines Of Grace in Jon Olivia’s Pain albumih.

Seznam skladb na albumu “II”:
1. Wake Of Emptiness
2. Avenging The Dragon
3. Fortress
4. Quicksand
5. Away From The Sun
6. Afterburn
7. I Will Return
8. One Last Reflection
9. Bulletproof
10. Shattered
11. Lake Of Fire

Zasedba:
Zak Stevens – vokal
Aldo Lonobile – kitara
Nik Mazzucconi – bas kitara
Marco Lazzarini – bobni
Alessandro Del Vecchio – klaviature & klavir
Antonio Agate – aranžmaji za sintetizatorje in godala

Več o Archon Angel:
https://www.facebook.com/ArchonAngelBand
https://www.instagram.com/archonangel…

#ArchonAngel #ZakStevens #HeavyMetal #FrontiersRecords


Archon Angel – “II” (Frontiers Music Srl., 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki