Asia predstavljajo koncertni video “Sole Survivor” iz Tokia 1983!

foto: Adrian Boot
0 44

Asia, ikonska superzvezdniška AOR in art rock osemdesetih, predstavljajo koncertni video za skladbo Soul Survivor, ki izhaja iz koncertnega nastopa v Tokiu, leta 1983. Asia se je takrat kratek čas nahajala v postavi z Gregom Lakeom (na fotografiji prvi z leve), ki je nadomeščal Johna Wettona. Video lahko pogledate spodaj.

Ta koncertna verzija skladbe Sole Survivor izhaja iz prihajajočega novega koncertnega albuma skupine Asia z naslovom “Asia In Asia – Live At The Budokan, Tokyo, 1983”. Gre za koncertni zaboj, ki bo izšel pri založbi BMG 10. 6. 2022. V njem se bo nahajala knjiga na 40 straneh ter spominki iz historičnih koncertov multi-platinaste rock zasedbe. Album bo na razpolago tudi v ločenih formatih: dvojni LP, CD in digitalno.

John Wetton je zapustil skupino nekaj mesecev po izidu drugega Asia albuma “Alpha”, zaradi česar so morali Asia skrajšati ameriški del turneje. Na pomoč jim je priskočil Greg Lake, ki je sodeloval s skupino na nekaj koncertih na Japonskem, vključno s koncertom na katerem so Asia zaigral na legendarnem prizorišču Nippon Budokan Hall v japonskem Tokiu 6. 12. 1983, ki je bil hkrati tudi prvi koncert katerekoli skupine, ki je doživel prenos preko satelita na MTV v ZDA.

Koncertni dokument, za katerega je naslovnico prispeval legendarni Roger Dean, lahko že prednaročite.

Seznam skladb:
1. Time Again
2. The Heat Goes On
3. Here Comes the Feeling
4. Eye To Eye
5. Steve Howe solo (Sketches In the Sun)
6. Only Time Will Tell
7. Open Your Eyes
8. Geoffrey Downes Solo (Ihiri – The Setting Sun / Bolero)
9. The Smile Has Left Your Eyes
10. Wildest Dreams
11. Carl Palmer solo
12. Heat of the Moment
13. Sole Survivor


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki