Asia z dvojnim LP ponatisom albuma “Phoenix”

foto: Michael Inns
0 58

Asia, progresivna rock pa tudi AOR senzacija osemdesetih, pripravlja ponatis albuma “Phoenix”, ki bo tako od 26. 5. 2023 pri založbi BMG na voljo prvič tudi na dvojnem vinilu.

“Phoenix” je originalno izšel leta 2008 in predstavlja prvi studijski album skupine po njeni združitvi v originalni postavi John Wetton, Steve Howe, Geoff Downes in Carl Palmer, po letu 1983, ko je izšel drugi studijski album skupine z naslovom “Alpha”. Na albumu “Phoenix” gostuje v dveh skladbah tudi ELO čelist Hugh McDowell.  

Naslovnico za album je prispeval famozni Roger Dean – znan po stvaritvi naslovnic za albume britanskih progresivnorockovskih ikon Yes.

Asia so bili ustanovljeni leta 1981 in e z istoimenskim prvencem, ki je izšel leta 1982 dosegli izjemen komercialni uspeh, zlasti zahvaljujoč nepozabnemu hit zimzelenu Heat Of The Moment. Studijski prvenec je skupina na obeh straneh Atlantskega oceana prodala v več kot 10. milijonih izvodov. Naslednik “Alpha”, ki je izšel leta 1983, ni prinesel takšnega uspeha, skupino pa je kmalu po izidu albuma zapustil vokalist in basist John Wetton. Sledila je serija koncertov z Gregom Lakeom v postavi, ki je zamenjal Wettona – nedavna je iz tega obdobja izšel tudi koncertni dokument “Asia In Asia” (v postavi z Lakeom). Leta 1985 se je Wetton vrnil k Asia, v postavo pa je za takratni studijski album “Astra” vstopil namesto Steva Howea švicarski kitarski as in član Krokus Mandy Meyer. Wetton je leta 1991 ponovno zapustil skupino, Geoff Downes pa je v naslednjih desetih letih vztrajal v prenovljeni postavi skupine, kjer je vokal in bas kitaro prevzel John Payne. V tem času je skupina, kar se komercialne uspešnosti in navkljub seriji vrhunskih studijskih albumov, le skromno životarila. Leta 2006 pa so se Asia reformirali v originalni postavi in zanimanje za skupino je znova naraslo.

Seznam skladb na 2LP vinilnem ponatisu albuma “Phoenix”:
Stran A
1. Never Again
2. Nothing’s Forever
3. Heroine
Stran B
1. Sleeping Giant / No Way Back / Reprise
2. Alibis
3. I Will Remember You
Stran C
1. Shadow Of A Doubt
2. Parallel Worlds / Vortex / Déyà
3. Wish I’d Known All Along
Stran D
1. Orchard Of Mines
2. Over And Over
3. An Extraordinary Life


Asia – “Phoenix” (2LP reissue, BMG, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki