Between Worlds (ft. Ronny Munroe) predstavljajo single “Soul Chaser” (ft. Joel Hoekstra)

foto: NINA GRAD 2013
0 28

Between Worlds, je novi heavymetalski glasbeni projekt, za katerim stoji ime nekdanjega Metal Church vokalista Ronnyja Munroea, ki je sodeloval tudi s Trans-Siberian Orchestra. Istoimenski prvenec projekta v katerem stopa v goriščnico vokalni talent Ronnyja Munroea, bo tako izšel 10. 9. 2021, pri založbi Frontiers Music Srl.

Album je nastal ob sodelovanju z hišnim producentom in komponistom založbe Frontiers Music Sr. Alessandrom Del Vecchiom, na voljo pa je tudi drugi single, in sicer za skladbo Soul Chaser (spodaj). Kot posebni gost na kitari se je priključil na singlu Soul Chaser Whitesnake kitarist Joel Hoekstra. Konec junija so Between Worlds predstavili prvi single in video za naslovno skladbo albuma.

Ronny Munroe je prvič opozoril nase, ko je vstopil v legendarno ameriško heavy metal formacijo Metal Church, s kaero je posnel skupaj štiri album in sicer “The Weight Of The World” (2004), “A Light In The Dark” (2006), “This Present Wasteland” (2008) in “Generation Nothing” (2013). S slednjim je Ronny z Metal Church v poletju 2013 obiskal tudi slovenski Tolmin, kjer so Metal Church v sklopu festivala Metaldaysy prvič nastopili tudi v Sloveniji. Ronny je prepeval tudi pri progresivnem rock projektu Presto Ballet, ki ga je ustanovil Metal Church kitarist Kurdt Vanderhoof.

Potem ko je zaradi osebnih razlogov zapustil Trans-Siberian Orchestra, s katerimi je sodeloval od leta 2011, je leta 2019 združil moči s Sanctuary, Forbidden in Nevermore kitaristom Steveom Smythom v projektu One Machine. Istočasno je začel tudi s pisanjem svojega materiala, kar ga je nepričakovano pripeljalo do založbe Frontiers Music Srl. in projekta Between Worlds.

Ronny in Alessandro sta želela pridobiti k sodelovanju tudi glasbenike, s katerimi je Munroe tako ali drugače skozi kariero povezan. Tako so pristopili k sodelovanju trije glasbeniki, ki so povezani z legendarnimi Savatage in sicer: Johnny Lee Middleton (Trans-Siberian Orchestra), Chris Caffery (Trans-Siberian Orchestra, Spirits Of Fire) in Jack Frost (Seven Witches). Na albumu sodeluje kot posebni gost tudi Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra, ex-Night Ranger). 

Seznam skladb:
1.  Between Worlds
2.  These Walls
3.  Life Enough For Me
4.  Times Of Change
5.  No Escape
6.  Soul Chaser
7.  Scent Of An Angel
8.  Beautiful Disaster
9.  Flip The Script
10. Beneath The Surface
11. Calm Before The Storm

Zasedba:
Ronny Munroe – vokal
Alessandro Del Vecchio – klaviature, spremljevalni vokal
Pete Alpenborg – ritem kitara
Jack Frost – solo kitara
Alex Jansen – bas kitara
Michele Sanna – bobni
John Lee Middleton –  bas kitara na “No Escape”
Joel Hoekstra – solo kitara “Soul Chaser”
Chris Caffery – solo kitara na “Angel” in “No Escape”

Na fotografiji: Ronny Munroe med nastopom Metal Church 26. 7. 2013, v sklopu programa petega dne tolminskega festivala Metaldays (RockLine fotoarhiv 2006-2021, foto: Nina Grad, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega dne festivala lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki