Billy Idol se vrača z “The Roadside” EP-jem ter predstavlja single Bitter Taste!

foto: SEBASTIJAN VIDEC 2014
0 145

Billy Idol bo izdal novi EP The Roadside” 17. 9. 2021 pri založbi Dark Horse Records. To bo prva nova avtorska glasba s strani Idola po sedmih letih.

Za produkcijo EP-ja je poskrbel Butch Walker (Green Day, Weezer) na EP-ja pa sodeluje z Billyjem znova njegov dolgoletni partner in kitarist Steve Stevens.

Prvi single EP-ja z naslovom Bitter Taste, predstavlja skladbo z enim najbolj osebno izpovednih sporočil, ki jih je Billy Idol kdaj koli napisal in se dotikajo vprašanja smrti, življenja in osebne rasti, skozi 31 let, ki so se bliskovito odvrtela, vse od tistega dne, ko se je skoraj smrtno ponesrečil z motorjem.

Single je opremljen tudi z videom, ki ga je režiral Steven Sebring (Patti Smith, Jack White) in ga lahko po mili volji občudujete tudi sami (spodaj).

“The Roadside” je Idolov prvi uradni glasbeni dokument, ki je izšel na znova obujeni založbi Dark Horse Records. Le to je leta 1974 ustanovil George Harrison, danes pa jo vodita Dhani Harrison in David Zonshine.

Seznam skladb na EP-ju “The Roadside” se glasi:
1. Rita Hayworth
2. Bitter Taste
3. U Don’t Have To Kiss Me Like That
4. Baby Put Your Clothes Back On

Na fotografiji: Basist Stephen McGrtath (levo) in Billy Idol (desno) med nastopom Billyja Idola 24. 6. 2014, v ljubljanski Hali Tivoli (RockLine fotoarhiv 2006-2021, foto: Sebastijan Videc, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preverite TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki