Caliban predstavljajo single in video “Alien”!

Caliban 2022 (promo/press)
0 63

Caliban, nemška metalcore zasedba iz Essna, se v letošnjem letu vračajo z novim albumom “Dystopia”, ki je izšel 22. 4. 2022, pri založbi Century Media Records.

Skupina je izid albuma pospremila še z enim novim singlom in sicer za skladbo Alien, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Tudi ta glasbeni video je režiral Mirko Witzki (Witzki Visions).

Pristop k snemanju albuma “Dystopia”, ki ga lahko naročite, je bil instinktivne narave in organski. Rezultat tega je preprosto mračnejši in trši studijski izdelek. Gre za refleksijo sveta v tej časih osame in izolacije. Člani skupine so novi album ustvarjali pretežno v pogojih izolacije in se niso mogli srečati, da bi pisali skupaj novi material za album. Ideje so si podajali preko medmrežja. Temu navkljub pa se čuti na izdelku velik zagon in angažiranost, kar napove že prodorni vzklik otvoritve albuma ‘Dobrodošla distopija – pridi in mi pokaži, kdo si’. Navkljub agresiji in vratolomnim zvočnim razsežnostim, seva skozi album žarek upanja, skupina pa na njem išče identiteto, solidarnost in konec koncev, vstajenje iz prahu na pogoriščih distopije.

Album “Dystopia” sta producirala Benjamin Richter (Moonspell, Emil Bulls) in kitarist Marc Görtz, z njima je sodeloval v vlogi ko.producenta tudi  Callan Orr (Dream On, Dreamer).

Naslovnico za album so oblikovali v studiu Season Zero, ki so sodelovali s skupino tudi na albumu “Zeitgeister”. Slednji je zbirka ponovno aranžiranih Caliban klasik odpetih v nemškem jeziku, ki je izšel 14. 5. 2021, pri založbi Century Media Records.

Seznam skladb na albumu “Dystopia” se glasi:
1. Dystopia feat. Christoph Wieczorek
2, Ascent of the Blessed
3. VirUS feat. Marcus Bischoff
4. Phantom Pain
5. Alien
6. SWords
7. Darkness I Became
8. Dragon feat. Jonny Davy
9. Hibernate
10. MOther
11. The World Breaks Everyone
12. D I V I D E D

Caliban so:
Andreas Dörner – vokal
Marco Schaller – bas kitara
Denis Schmidt – kitara
Marc Görtz – kitara
Patrick Grün – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki